Tου Νίκου Καραδήμα

Έρχονται 19 μισθολογικά κλιμάκια στο δημόσιο για τους Π.Ε, ΤΕ και 13 για Δ.Ε , Υ.Ε. Μεταφραζόμενο ώς εξής για τα Σ.Α.

Αξιωματικοί ΣΑΕΑ 
19 κλιμάκια: Ητοι μετα τα 4 πρωτα χρόνια κάθε 2 χρόνια θα λαμβάνουν το επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο έως τα 40 χρόνια για το τελευταίο κλιμάκιο!

Για τους λοιπούς αστ/κες,, υπαρχ/κες, αρχ/κες, ανθ/μους, και αξ/κούς του ΤΕΜΑ και του Ν.3686/08, τα κλιμάκια θα ειναι 13.

Ήτοι μετά τα πρωτα 4 χρόνια που θα πάρουν το πρωτο κλιμάκιο, κάθε τρία πλέον χρόνια θα ανεβαίνουν κλιμάκιο με το τελευταίο στα 40 χρόνια!
Αμεσα αυτό σημαίνει ότι άν έχεις ήδη λάβει λογου χάρη ένα κλιμάκιο στα 15 χρόνια και ο νέος νόμος προβλέπει το αντίστοιχο να το πάρεις στα 18.τότε για τρια χρόνια θα παγώνει η μισθολογική προαγωγή και θα λογίζεται ώς νέο κλιμάκιο για τα 18 χρόνια. Δηλαδή για αλλά τρια χρονια θα εισαι στο ίδιο κλιμάκιο! Οπερ σημαίνει για 6 χρόνια στην ίδια μισθολογική κλίμακα κ.ο.κ. για καθε ηλικιακη εργασιακή παροχή.

Δυστυχώς ούτε στο τελευταιο συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ δεν συζητήθηκε αυτό. Για δυο μέρες ο μόνος προβληματισμός ήταν η διευρυνση του δ.σ. της ΠΟΑΞΙΑ. Από 15 σε 19 μέλη. Κλιμάκια και εδώ!
Σύνεδρος δε με πληροφόρησε και για άλλα για τα οποία οσονουπω θα υπάρξει κοινή ανακοίνωση αντιπροσώπων ΠΟΑΞΙΑ και ΠΟΑΣΥ!


 
Top