Οι επιλαχόντες θα κληθούν σε εξαρχής υποβολή δικαιολογητικών 


«Στην παρούσα φάση, η εν λόγω Επιτροπή (Πρόσληψης) προβαίνει σε νέα κάλυψη των κενών που προέκυψαν, και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η οριστικοποίηση των πινάκων διοριστέων πυροσβεστών». Αυτό αναφέρει σε απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Νικόλαος Τόσκας προς τον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον βουλευτή Α΄ Πειραιώς κ. Κώστα Κατσαφάδο οι οποίοι είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή. Επίσης, στην απάντηση αναφέρεται ότι «σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους επιλαχόντες πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης [...] ελέγχθησαν οι αιτήσεις τους από την ανωτέρω Επιτροπή και κατόπιν σχετικής απόφασής της, θα κληθούν σε εξαρχής υποβολή των υπόλοιπων δικαιολογητικών [...] με σκοπό τη μοριοδότησή τους».

Υπενθυμίζεται ότι με την ερώτησή τους οι δύο βουλευτές ζητούσαν να πληροφορηθούν πότε θα οριστικοποιηθούν οι πίνακες διοριστέων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, αν θα γίνει νέα κάλυψη κενών σε αυτά που δημιουργήθηκαν από τις κλήσεις των 100 επιλαχόντων ιδιωτών, κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων υγειονομικών, ψυχοτεχνικών, αθλημάτων και τι θα γίνει με τους υπόλοιπους επιλαχόντες του νόμου 3938/2011.

Στην απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι «η αρμόδια Επιτροπή απέστειλε άμεσα τα αιτήματα προς τους αρμόδιους Φορείς προκειμένου να πιστοποιήσει τη νομιμότητα των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι υποψήφιοι, ενώ με την παραλαβή των σχετικών εγγράφων, περαίωσε το έργο της (εντός 5 ημερών), υποβάλλοντας σχετικό πρακτικό στην Επιτροπή Πρόσληψης. Στην παρούσα φάση, η εν λόγω Επιτροπή (Πρόσληψης) προβαίνει σε νέα κάλυψη των κενών που προέκυψαν, κι εν συνεχεία θα ακολουθήσει η οριστικοποίηση των πινάκων διοριστέων. Σε κάθε περίπτωση, καταβάλλονται προσπάθειες για την ταχύτερη ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, με γνώμονα την άμεση ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας και της αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, προς εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού και γενικότερα του δημοσίου συμφέροντος.

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους επιλαχόντες πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, ελέγχθησαν οι αιτήσεις τους από την ανωτέρω Επιτροπή και κατόπιν σχετικής απόφασής της, θα κληθούν σε εξαρχής υποβολή των υπόλοιπων δικαιολογητικών που ορίζονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ της υπ' αριθμ. 34671 οικ. Φ.300.2/28-07-2011 απόφασης του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, με σκοπό τη μοριοδότησή τους και την κατάρτιση του πίνακα του άρθρου 15 του ν. 3938/2011, ως τροποποιήθηκε με το άρθρο 98 του ν. 4249/2014 και ισχύει».



 
Top