Κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο θα βρεθεί τον επόμενο μήνα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω 36χρονος αθίγγανος.

Η υπόθεση αφορά την φωτιά που εκδηλώθηκε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2011 σε τρία παραπήγματα στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Καρακόνερο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν γυναίκες αλλά και παιδιά που βρίσκονταν μέσα σε αυτά. Η φωτιά ξεκίνησε όταν 36χρονος αθίγγανος σε κατάσταση μέθης και μετά από καβγά με την έγκυο γυναίκα του, έβαλε φωτιά στο παράπηγμα του με αποτέλεσμα να επεκταθεί και στα διπλανά!

Σε βάρος του 36χρονου ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε ανθρώπους και ζώα, ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος εγκύου και παράνομη οπλοχρησία και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές όπου κρατείται μέχρι σήμερα. Η παραπομπή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και προσδιορίστηκε για τις 18 Ιανουαρίου 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό είχε σημειωθεί περίπου στις 2 τα ξημερώματα την 21η Δεκεμβρίου 2011  και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν με αφορμή τον καβγά που είχε ο 33χρονος δράστης με την σύζυγο του.

Έχοντας ήδη καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ, ο 33χρονος διαπληκτίστηκε – σύμφωνα με πληροφορίες- έντονα με την γυναίκα του και στη συνέχεια φέρεται να έβαλε φωτιά στο παράπηγμα που έμενε όλη η οικογένεια του με τα πέντε τους παιδιά! Οι άνεμοι σε συνάρτηση με τα εύφλεκτα υλικά (χαρτόνια κ.α.) που αποτελούσαν τα υλικά κατασκευής του παραπήγματος είχαν ως αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί γρήγορα και στις διπλανές παράγκες. Συνολικά τρία παραπήγματα μαζί με αυτό του 33χρονου κάηκαν. Άμεσα στη περιοχή έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με προσωπικό το οποίο και έσβησε τη φωτιά προτού προκληθούν ακόμη μεγαλύτερες ζημιές σε άλλες παράγκες.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την σύζυγο του 33χρονου και τον αδελφό της στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο δράστης.

Πηγή :  Η ΡΟΔΙΑΚΗ

 
Top