Πυροσβέστες μήνυσαν την εταιρεία κατασκευής των σειρήνων στα οχήματά τους


Περισσότεροι από 4.000 νυν και πρώην πυροσβέστες έκαναν μήνυση στην εταιρεία που κατασκευάζει τις σειρήνες στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία δεν έκανε αρκετά ώστε να είναι ασφαλείς επάνω στα πυροσβεστικά οχήματα τους.




Η ομάδα ισχυρίζεται πως η «Federal Signal» με έδρα το Oak Brook, θα μπορούσε να σχεδιάσει τις σειρήνες ώστε ο ήχος τους να κατευθύνεται μακριά από τους πυροσβέστες και να τους προστατεύει από τις εκρήξεις ήχου που φτάνουν μέχρι και τα 120 ντεσιμπέλ.

Οι αγωγές, που ξεκίνησαν για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία, έχουν κατατεθεί στη Νέα Υόρκη, την Φιλαδέλφεια, τη Βοστόνη, το Νιου Τζέρσεϊ και το Σικάγο.

Ο Τζόσεφ Ναρντόνε, ένας πρώην πυροσβέστης της Νέας Υόρκης, συνταξιοδοτήθηκε πριν από 10 χρόνια περίπου αλλά ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα με την ακοή του. Όπως δήλωσε: «Οι σειρήνες ήταν τόσο δυνατές στο εσωτερικό του οχήματος που πραγματικά τραυματιζόμασταν. Ο κατασκευαστής είχε τα μέσα και την ικανότητα να κάνει κάτι γι’ αυτό αλλά δεν έκανε τίποτα». Ο 73χρονος ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να ακούσει μια ταχεία συνομιλία ή να ψάλλει μαζί με άλλους στην εκκλησία.

Περίπου 4.400 πυροσβέστες συμμετέχουν στη δίκη.

Η «Federal Signa» από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η επανακατεύθυνση του ήχου θα αλλοιώσει τον κύριο σκοπό της σειρήνας, που είναι να προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς πως το πυροσβεστικό όχημα πλησιάζει. Τονίζει δε πως οι πυροσβέστες θα έπρεπε να φοράνε ωτοασπίδες.
ethnos.gr - Πηγή: Sky News
 
Top