Άσκηση Ο.Ο.Ε.Δ. «ΗΡΑΚΛΗΣ 2015» 1η Ε.Μ.ΑΚ.

Άσκηση Ετοιμότητας Πεδίου, πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου, από την 1η Ε.Μ.ΑΚ. στο σπήλαιο Κουτούκι, στην Παιανία Αττικής. Αντικείμενο της «ΗΡΑΚΛΗΣ 2015», η εκτέλεση επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης σε ορεινό πεδίο.
Το σενάριο περιελάμβανε, τη παγίδευση ενός σπηλαιολόγου σε σπήλαιο, ο οποίος κατά τη διάρκεια ανάβασης του χάνει τις αισθήσεις του, μετά από πτώση πέτρας στο κεφάλι του. Κατόπιν κλήσης στο Ε.Σ.Κ.Ε., μεταβαίνει ομάδα ατόμων της Ο.Ο.Ε.Δ. της 1η Ε.Μ.ΑΚ., για τη διάσωση του σπηλαιολόγου.
Σκοπός της άσκησης ήταν η αξιολόγηση της εφαρμογής των μνημονίων ενεργειών, των διαδικασιών, του χρόνου επέμβασης και της μεθοδολογίας. Επίσης ο έλεγχος αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της υλικοτεχνικής υποδομής, των επικοινωνιών σε δυσπρόσιτα μέρη, καθώς και η εξάσκηση του προσωπικού της Ο.Ο.Ε.Δ, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων. 
Την άσκηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρακολούθησαν, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, ο Επιχειρησιακός Συντονιστής με έδρα τον Πειραιά, Υποστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Φλόκας, ο Διοικητής της 1ης Ε.Μ.ΑΚ Αρχιπύραρχος Στέφανος Κολοκούρης, ο Διοικητής Διοίκησης Πόλεως Αθηνών Αρχιπύραρχος Μιχαήλ Ανδριόπουλος, αντιπροσωπεία Αξιωματικών, καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ, του Ε.Κ.Α.Β. και της Πολιτικής Προστασίας. Στην άσκηση συμμετείχε, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ο.Τ.Α, ΕΛ.ΑΣ και το ΕΚΑΒ.












 
Top