Τι θα γίνει με τη δωρεάν μεταφορά των ένστολων και γιατί οι αστυνομικοί θα πληρώνουν τις υπηρεσιακές μετακινήσεις τους


Πρόσφατα είδαμε τη ... διερευνητική πρόθεση του υπουργού Άμυνας για την πιθανότητα εξασφάλισης του προνομίου της δωρεάν μετακίνησης των στελεχών των Ε.Δ. με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ την ίδια στιγμή οι ένστολοι των Σ.Α. βρίσκονται αντιμέτωποι με το ορατό φάσμα του αποκλεισμού. 

Που όμως βρίσκεται η αλήθεια και πόσο ειλικρινής -πέρα του επικοινωνιακού οφέλους- είναι η διερευνητική πρόθεση του Καμμένου; Μήπως για μια ακόμα φορά ο αρχηγός των ΑΝΕΛ μοιράζει καθρεφτάκια σε ιθαγενείς;

Στο άρθρο 32 υποπαράγραφο Δ9 του τρίτου μνημονιακού νόμου 4336 που ψήφισε η Βουλή στις 14 Αυγούστου 2015 και όπως μνημονεύεται στο άρθρο 24 παράγραφος Γ, προβλέπεται η κατάργηση επιδομάτων, και οι δωρεάν κάρτες διαδρομών που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό δημόσιων φορέων και οργανισμών.

Πως λοιπόν ο Καμμένος εκτός εάν συνειδητά ψεύδεται θα επιτύχει κάτι που αδυνατεί να πετύχει η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, που μάλιστα όπως έχει γράψει το bloko.gr στο ισοζύγιο των ανταποδοτικών οφελημάτων και πληρωμών βρίσκονται φανερά ζημιωμένοι; Ενώ το ετήσιο κόστος για τον ΟΑΣΑ από τις δωρεάν μετακινήσεις των υπηρετούντων στα τρία Σ.Α. δεν ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ, για να αποπληρώσει υπηρεσίες φύλαξης ή συνδρομής σε κλήσεις θα έπρεπε να δαπανά ετησίως περίπου 4.000.000 ευρώ. Προφανώς και εξαπατά ιθαγενείς ο Καμμένος.

Σε ότι αφορά τώρα στο ζήτημα του αν και πόσα θα πληρώνουν οι ένστολοι στα ΜΜΜ. Την Τρίτη ή την Τετάρτη θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα. Πληροφορίες ωστόσο σημειώνουν ότι αναζητούνται τρόποι και λύσεις για την εξασφάλιση για τους ένστολους ετήσιας κάρτας μετακίνησης σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα με ένα τίμημα της τάξης των 50 έως 100 ευρώ.

Με βάση ωστόσο την αποκάλυψη του εγγράφου από το bloko.gr για την απόπειρα και πάλι Καμμένου τροποποίησης των διατάξεων για τα οδοιπορικά των ένστολων με διάκριση για τους υπηρετούντες στα Σ.Α. και σε Αττική- Θεσσαλονίκη σε εσωτερικές και εξωτερικές μετακινήσεις από την έδρα της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης, τότε συνάγεται ότι για κάθε μετακίνηση σε μέτρα που θα διατάσσει η διοίκηση, τη δαπάνη θα επωμίζεται ο ... αστυφύλακας. Τόσο απλά.




http://www.bloko.gr/
 
Top