Ο ηλικιωμένος δεν «έχαψε» το παραμύθι των απατεώνων

«Γάτα» αποδείχτηκε ένας ηλικιωμένος στη Φθιώτιδα που κατάλαβε το κόλπο που του είχαν στήσει απατεώνες οι οποίοι του ζήτησαν 6.000 ευρώ, δήθεν, για να χειρουργηθεί η κόρη του

Ψύχραιμος αποδείχθηκε ένας ηλικιωμένος στον οποίο τηλεφώνησαν απατεώνες στις Λιβανάτες Φθιώτιδας και έβαλαν μια συνεργό τους να προσποιηθεί ότι είναι η κόρη του και να του ζητήσει χρήματα με το πρόσχημα ότι πρόκειται να χειρουργηθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας μετά από τροχαίο.

Όταν το τηλέφωνο πήρε ένας άγνωστος άνδρας που ισχυρίστηκε ότι είναι γιατρός και ζήτησε 6.000 ευρώ, ο 76χρονος ζήτησε να ξαναμιλήσει με την κόρη του. Όταν πήρε την απάντηση ότι έχει ήδη μπει στο χειρουργείο, κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε. Ο ψευτογιατρός ρώτησε τον ηλικιωμένο πού κατοικεί, δήθεν για να στείλει έναν συνάδελφό του από το Κέντρο Υγείας Αταλάντης για να παραλάβει τα χρήματα.

Τότε ο ηλικιωμένος βεβαιώθηκε ότι τον είχαν στοχοποιήσει απατεώνες και εκείνοι διέκοψαν τη συνομιλία. Η απόπειρα εξαπάτησης καταγγέλθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αταλάντης, οι άνδρες του οποίου διενεργούν έρευνα για να εντοπίσουν τους δράστες μέσω της άρσης απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών.
 
Top