Προσφέρει εργασία με 268.000 δολάρια τον χρόνο και... δεν τη θέλει κανείς


Προσφέρει εργασία με 268.000 δολάρια τον χρόνο και... δεν τη θέλει κανείς

Και ποιος δεν θα ήθελε να βγάζει από τη δουλειά του 268.000 δολάρια τον χρόνο με τετραήμερη εργασία και τρεις μήνες διακοπές; Όπως φαίνεται, κανείς. Ίσως γιατί η θέση για βοηθό ιατρού προσφέρεται στη μικρή απομονωμένη πόλη Tokoroa, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Ο 61χρονος Βρετανός χειρουργός Alan Kenny ζει και εργάζεται στην πόλη των 13.600 κατοίκων επί 30 χρόνια, αλλά, όπως δήλωσε σε εφημερίδα της Νέας Ζηλανδίας, δεν αντέχει άλλο. Όπως υποστηρίζει, τα τελευταία χρόνια έχει αναγκαστεί να ακυρώσει τις διακοπές του και στο ιατρείο του έχει βοηθό μόνο την κόρη του, που είναι επίσης γιατρός.

Ποιο είναι το «πακέτο» που προσφέρει; 268.000 δολάρια ΗΠΑ, το διπλάσιο από το μέσο εισόδημα ενός εργαζομένου στη χώρα, εργασία μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, τα Σαββατοκύριακα ελεύθερα και διακοπές τρεις μήνες κάθε χρόνο, ενώ δεν υπάρχουν νυχτερινές βάρδιες.

Ωστόσο, ουδείς ενδιαφέρεται, διότι η περιοχή είναι απομονωμένη, με ελάχιστες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, ελλιπή πρόσβαση στο διαδίκτυο και μηδαμινές κοινωνικές δραστηριότητες.

 
Top