Επιτέθηκε σε αστυνομικούς και τον πυροβόλησαν


50χρονος κάτοικος της Μυκόνου επιτέθηκε με μαχαίρι σε άντρες του αστυνομικού τμήματος του νησιού, το περίεργο είναι ότι ο άντρας είχε καλέσει ο ίδιος την αστυνομία για να επιληφθεί σε υπόθεση θανάτωσης οικόσιτων ζώων

Χρήση όπλων αναγκάστηκαν να κάνουν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος στη Μύκονο, όταν δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση με μαχαίρι από έναν 50χρονο κάτοικο του νησιού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο πόδι για να τον ακινητοποιήσουν!

Το περίεργο στο περιστατικό είναι ότι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης και θύμα είχε καλέσει τους αστυνομικούς να επιληφθούν σε περιστατικό θανάτωσης οικόσιτων ζώων. Όταν έφτασαν, όμως, τους επιτέθηκε αιφνιδιαστικά με το μαχαίρι. Εκείνοι αντέδρασαν ρίχνοντας μία προειδοποιητική βολή στον αέρα, αλλά ο δράστης εξακολουθούσε να κινείται απειλητικά προς το μέρος τους κι έτσι τον πυροβόλησαν στο αριστερό πόδι.

Ο 50χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Το μαχαίρι με λάμα μήκους 0,15 εκατοστών κατασχέθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοχρησία, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντίσταση, απειλή και εξύβριση, η οποία διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου. 

Παρόμοιο περιστατικό επίθεσης κατά αστυνομικών, συνέβη και στην Περιφερειακή Οδό Άρτας. Όταν οι άνδρες της Ασφάλειας επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε έναν 31χρονο Έλληνα, εκείνος τους απώθησε βίαια και προσπάθησε να διαφύγει. Όμως, ακινητοποιήθηκε και στην κατοχή του βρέθηκε ένα παραποιημένο αεροβόλο όπλο, στο οποίο είχε προσαρμόσει ένα μεταλλικό σωλήνα μήκους 0,20 εκατοστών! 

Ο νεαρός «νταής» κρατείται και ανακρίνεται για να εξηγήσει πού σκόπευε να χρησιμοποιήσει το «πειραγμένο» όπλο και στην συνέχεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας με κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και απείθεια.


του Μάνου Τσαγκαράκη
ΘΕΜΑ
 
Top