1ος Π.Σ. Χανίων: Στη μάχη κατά του μυελού των οστών


Στις 15 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου, διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του 1ου Π.Σ. Χανίων, εθελοντική δειγματοληψία δοτών μυελού των οστών με ικανοποιητική συμμετοχή. Αφορμή στάθηκε η έκκληση για βοήθεια μιας εικοσάχρονης κοπέλας, που χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών

Tην περασμένη εβδομάδα, η Π.Υ. Κισάμμου συμμετείχε σε αντίστοιχη δράση που διοργανώθηκε για τον ίδιο σκοπό στο Δημαρχείο της πόλεως.

Ενημερώνουμε όποιον συνάδελφο επιθυμεί να γίνει δότης μυελού των οστών, ότι πρόκειται για μία ανώδυνη και εύκολη τεχνική που διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά, αρχικά γίνεται λήψη σάλιου και εφόσον κάποιος βρεθεί συμβατός ακολουθείται μια διαδικασία αντίστοιχη με αυτή της λήψεως αιμοπεταλίων.

Μια πολύ μικρή δική μας ταλαιπωρία μπορεί να σώσει μια ζωή, αν πιστεύεις και εσύ ότι αξίζει τον κόπο και θέλεις να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών,
μπορείς να απευθυνθείς στο Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ», τηλ. 2821079650, orizondascha@gmail.com, στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», τηλ. 2107775615-6, www.oramaelpidas.grκαι στο Κέντρο Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών,www.xarisezoi.gr .




 
Top