Μπλόκο της κυβέρνησης στις μετακινήσεις των μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα


Μπλοκάρει η κυβέρνηση τις μετακινήσεις μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα και τους εγκλωβίζει σε αυτά τις επόμενες τρεις ημέρες, επιχειρώντας να βάλει φρένο στα καραβάνια μεταναστών που έχουν κατακλύσει την Αθήνα και κινούνται προς την Βόρεια Ελλάδα. 
Διαβάστε επίσης
 Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα θα διεκδικήσει δίκαια κατανομή των βαρών στο προσφυγικό
Αλ. Τσίπρας: Οι εταίροι μας να τηρήσουν τη συμφωνία
 Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δρίτσας ενημέρωσε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας για την απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει τις κινήσεις των προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Δρίτσας, τα πλοία θα γεμίζουν μόνο κατά το ήμισυ της δυναμικότητάς του από τα νησιά, ενώ ταυτόχρονα, τα ακόλουθα πλοία θα παρέχουν προσωρινό κατάλυμα σε πρόσφυγες και μετανάστες:
- Στη Λέσβο το Ελευθέριος Βενιζέλος
- Στο Σάμο το Blue Star
- Στο Χίο το Sea Jet
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι αυτό θα ισχύσει για τις επόμενες 3 ημέρες. Την ίδια ώρα, όμως, υπάρχουν κινήσεις συντονισμού από τα νησιά προκειμένου να διαμορφωθεί μέτωπο αντίδρασης κατά της απόφασης της κυβέρνησης, καθώς θεωρείται ότι ναι μεν θα υπάρξει αποσυμφόρηση στη ροή των μεταναστών προς την ηπειρωτική χώρα, την ίδια ώρα όμως θα γίνει εκρηκτική η κατάσταση στα νησιά όπου και θα γεμίσουν με πρόσφυγες και μετανάστες.
Ατελείωτα καραβάνια από πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα 
Το αδιαχώρητο επικρατεί αυτή τη στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά με περίπου 700 πρόσφυγες να βρίσκονται εκεί. Στις 11:30 αναμένεται να φτάσει και το πλοίο Νήσος Μύκονος με περίπου 760 πρόσφυγες.
Την ίδια στιγμή τα κέντρα φιλοξενίας της Αττικής είναι ασφυχτικά γεμάτα με περίπου 1500 άτομα να βρίσκονται στο Ελληνικό, 900 άτομα στον Ελαιώνα και άλλα 1400 στο Σχιστό.

http://www.cnn.gr/



 
Top