Μικρόψυχη και εμπρηστική δήλωση του Σάκη Ιωαννίδη!


Ενώ η χώρα είναι  στο χείλος του γκρεμού και κυριολεκτικά διαλύεται, είναι και οι ΟΝΝΕΔίτες στην μέση που ζουν πραγματικά σε άλλο πλανήτη. Τι έχει συμβεί; Η μη κατάθεση δεύτερης υποψηφιότητας, όρισε κατευθείαν τον ένα υποψήφιο Βασίλη Γεωργιάδη νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ. Πράγμα απολύτως λόγικό, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τόσα προβλήματα ανοιχτά θέλει να κλείσει ένα θέμα ήσσονος σημασίας , όπως είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Και πράγματι οι τόνοι έπεσαν με τον Παπαμιμίκο μάλιστα σε μία ένδειξη ενότητας να ευχαριστεί δημόσια τον Σάκη Ιωαννίδη. Ο απερχόμενος πρόεδρος όμως, που από ότι φαίνεται δεν μπορεί να ξεφύγει από την κομματική λογική της αγέλης με ένα κατάπτυστο κείμενο που ανάρτησε στην σελίδα του στο facebook εξακολουθεί να είναι διχαστικός και εμπρηστικός καθώς μάλλον δεν έχει μάθει να χάνει. Όλοι αυτοί οι πιτσιρικάδες του κομματικού σωλήνα, που ποτέ δε χρειάστηκε να δουλέψουν εκτός κόμματος , πρέπει να μάθουν να σιωπούν όταν η πατρίδα κινδυνεύει. Αλλά δεν έχουν μάθει τίποτα άλλο εκτός από τα οφίτσια τους.

Θαυμάστε κείμενο του Ιωαννίδη:

Στις 26 Μαΐου 2013 εκλέχθηκα Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ με τη συμμετοχή (αν και μοναδικός υποψήφιος) 30.000 νέων ανθρώπων. Είχε προηγηθεί, τον Απρίλιο του 2010, η εκλογή του Ανδρέας Παπαμιμίκος, όπου στη διαδικασία-για πρώτη φόρα στην ιστορία της οργάνωσης- συμμετείχαμε 42.000 νέοι.

Η συμμετοχή σε αυτές τις ανοιχτές διαδικασίες έδωσε νέα πνοή και δυναμική στην οργάνωσή μας και κυρίως το δικαίωμα στα μέλη μας να εκφράζονται και να κρίνουν την εκάστοτε ηγεσία.

Δυστυχώς, σήμερα, οι φόβοι και οι αντιρρήσεις μου για την διαδικασία που ακολουθήθηκε στην ΟΝΝΕΔ επιβεβαιώθηκαν, παρά μάλιστα το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος. Η μη τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας μας ,την οποία κατήγγειλα το προηγούμενο διάστημα και η σημερινή απόφαση - ουσιαστικά- διορισμού νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, με την επίκληση μάλιστα άρθρου του Καταστατικού του κόμματος, καταργεί ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο της ΟΝΝΕΔ κάτι για το οποίο έχουν δοθεί ιστορικοί αγώνες από χιλιάδες ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ στη διάρκεια 42 χρόνων λειτουργίας της. Η απόφαση αυτή δυστυχώς δικαιώνει όσους φοβόντουσαν ότι κάποιοι θέλουν να καταργήσουν την ΟΝΝΕΔ και να την μετατρέψουν σε μια ακόμα Γραμματεία του Κόμματος. Οι σκέψεις αυτές πάντα έβρισκαν και θα συνεχίσουν να βρίσκουν χιλιάδες ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ απέναντί τους.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή αδικεί κυρίως τα χιλιάδες μέλη της ΟΝΝΕΔ σε όλη την Ελλάδα, την ιστορία της οργάνωσης αλλά και το νέο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, τον Βασίλης Γεωργιάδης, ο οποίος έχει δώσει σημαντικούς αγώνες για την οργάνωση και θα έπρεπε να είχε την μεγαλύτερη δυνατή πολιτική νομιμοποίηση. Προσωπικά, του εύχομαι καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου στα νέα του καθήκοντα, να καταφέρει να πάει την οργάνωση ένα βήμα πιο μπροστά και να κάνει το όραμά του για την ΟΝΝΕΔ πραγματικότητα.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια. Κυρίως όμως όλους τους ανώνυμους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ σε όλη την Ελλάδα που δώσαμε αγώνες για μία ανοιχτή, παρεμβατική, μαζική, πολιτική νεολαία που τόλμησε να μιλήσει, να προτείνει, να συγκρουστεί και δεν έμεινε απλός θεατής των εξελίξεων. Τους ΔΑΠΙΤΕΣ και τις ΔΑΠΙΤΙΣΣΕΣ των μεγάλων αποτελεσμάτων, στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Όλους όσους πίστεψαν και στήριξαν την ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας.

http://www.parapolitika.gr/
 
Top