Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο - Φρένο στα καραβάνια των προσφύγων


Εκτακτο σχέδιο θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση προκειμένου να ελέγξει τη ροή προσφύγων και μεταναστών προς το λιμάνι του Πειραιά. Η σχετική απόφαση, όπως είπε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, ελήφθη το βράδυ της Πέμπτης μετά από σύσκεψη. 

Στόχος όπως είπε ο κ. Δρίτσας στην πρωινή εκπομπή του Mega είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ώστε να διαμορφωθούν νέες δυνατότητες, νέοι χώροι προσωρινής παραμονής στην Αττική και σε άλλα μέρη της χώρας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του κλεισίματος των συνόρων.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αφορά κυρίως τα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο, και έχει δύο εκκινήσεις. «Ζητήσαμε από τις εταιρείες και τα πρακτορεία να μην εξαντλούν τη δυναμικότητα μεταφοράς», είπε ο υπουργός και τα τρία διαθέσιμα πλοία, ένα στη Μυτιλήνη, ένα στη Χίο και ένα στη Σάμο, να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες και μετανάστες, για δύο ή τρεις ημέρες, έως ότου αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά.

Δεν θα δημιουργήσουμε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα νησιά, υποστήριξε ο κ. Δρίτσας, ο οποίος επίσης πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα εντελώς προσωρινό μέτρο.

Eκρηκτική η κατάσταση στην Ειδομένη - Βγήκαν μαχαίρια

Eκρηκτική παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη και τα σύνορα με την ΠΓΔΜ που είναι η «πύλη εξόδου» των προσφύγων προς τον βαλκανικό διάδρομο.

Σύμφωνα με το Mega, στην περιοχή υπάρχουν και εντάσεις μεταξύ των μεταναστών, με την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Ξανθή Σουπλή να αναφέρει πως χθες το βράδυ ήταν μάρτυρας στη διαμάχη μεταξύ οικογενειών, όπου βγήκαν και μαχαίρια.

Καταγγελία-σοκ: «Με χτύπησαν επειδή μοίραζα νερό και τρόφιμα στους πρόσφυγες»

Επίθεση καταγγέλλει ότι δέχθηκε από ιδιοκτήτες χώρου εστίασης στα Τέμπη, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με τους Οικολόγους Πράσινους, Νίκος Πουτσιάκας επειδή, όπως αναφέρει, μοίραζε νερό και τρόφιμα στους πρόσφυγες.

Νωρίτερα, όπως είπε ο ίδιος στο pressalarissa.gr, είχε παραπονεθεί στους επαγγελματίες για αισχροκέρδεια σε βάρος των ανθρώπων.

Πορεία διαμαρτυρίας προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά 

Τα καραβάνια της απελπισίας

Στον Πειραιά άλλοι 1473 μετανάστες και πρόσφυγες

http://www.real.gr/
 
Top