Θετική τροπή στη μάχη για την ίδρυση Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα

Ως θετική τροπή, στη μάχη για την ίδρυση Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα, μπορεί να ληφθεί το γεγονός ότι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, φαίνεται πως αρκούνται στο να κρατήσουν τη σχολή στα Βίλια ως έχει (δηλ. να συνεχίσει να δέχεται τους Επιλαχόντες Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης), αφήνοντας στην άκρη τη διεκδίκηση αυτή που θα συνέδεε άμεσα τη σχολή με την Τριτοβάθμια Ανώτατη Εκπαίδευση.

Όπως αναφέρεται, στην επιστολή τους, στις 24/2/2016, προς τη δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας,  στη συνάντηση που είχαν στις 17/2/2016, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι η Πυροσβεστική Ακαδημία στα Βίλια δεν πρόκειται να μετακινηθεί, μεταφερθεί ή απομακρυνθεί. Άλλωστε, όπως είχε ξεκαθαρίσει στο kozan.gr και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς (δείτε εδώ), η Περιφερειακή Αρχή, ουδέποτε επιδίωξε να πάρει τη συγκεκριμένη Σχολή από τα Βίλια και να τη μεταφέρει στην Πτολεμαΐδα. Αντιθέτως, αυτό που διεκδικεί η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, είναι μια εντελώς νέα Σχολή, στην οποία θα εισέρχονται οι επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων. Όπως γίνεται αντιληπτό, από την παρακάτω επιστολή, από τη στιγμή που δεν τίθεται θέμα μεταφοράς της Σχολής από τα Βίλια στην Πτολεμαΐδα (αφού, όπως εξηγήθηκε, η σχολή στην Πτολεμαΐδα είναι κάτι διαφορετικό), γι’ αυτούς (τους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) δε συντρέχει κάποιο ζήτημα ανησυχίας. Δε συμβαίνει το ίδιο όμως με τη δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας, η οποία, αντιλαμβανόμενη πλήρως την κατάσταση και ξέροντας πως η Σχολή στα Βίλια, ως έχει, δηλαδή με το καθεστώς που λειτουργεί, δεν κινδυνεύει κι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, διεκδικεί κάτι περισσότερο, υποστηρίζοντας ότι οι συμπληρωματικές εγκαταστάσεις (αυτές που εντάσσονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση) δεν μπορούν να απέχουν από την έδρα της Σχολής.

Εν κατακλείδι, η υπό ίδρυση Σχολή στην Πτολεμαΐδα, μια διεκδίκηση που την έχει έχει πάρει επ’ ώμου ο Περιφερειάρχης, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα, δεν πρόκειται να κινδυνέψει, εκτός, αν η δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, μετά την αυριανή προγραμματισμένη κινητοποίηση, καταφέρει να πείσει τους πολιτικούς συμμάχους της, πως δεν αρκεί μόνο η παραμονή της σχολής στα Βίλια, αλλά απαιτείται, περαιτέρω διεκδίκηση, ώστε οι συμπληρωματικές εγκαταστάσεις, (αυτές που εντάσσονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση), να είναι στην Αθήνα.
Όλα τα παραπάνω, συνδέονται απολύτως και με τις σημερινές δηλώσεις του Περιφερειάρχη για το θέμα, ότι στο τέλος όλοι θα κριθούν από το αποτέλεσμα.


kozan.gr
 
Top