Η φωτιά στα Σαγέικα ήταν εμπρησμός - Επιβεβαίωση των πληροφοριών του pelop.gr


Το pelop.gr το είχε γράψει από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο με σχετική επιφύλαξη καθώς το πόρισμα του ανακριτικού της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν είχε εκδοθεί ακόμα. Οι πληροφορίες που έφθασαν στα γραφεία του pelop.gr από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρες. Δεν είναι δυνατόν να ξέσπασαν 4 φωτιές ταυτόχρονα σε 4 διαφορετικά οικήματα και σε μικρή απόσταση. Ολα ανήκαν στην άτυχη Νικολίτσα Παν. Ηλιοπούλου που εγκλωβίστηκε και κάηκε μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Η Πυροσβεστική επισήμως αποδίδει το περιστατικό σε εμπρησμό. Η φωτιά αρχικά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τέσσερα ακίνητα περιφερειακά του σπιτιού και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ανεξάρτητες εστίες, χωρίς να υπάρξει μετάδοση της φωτιάς.
Συγκεκριμένα ξέσπασε φωτιά σε δύο αγροτικές αποθήκες, σε μια μονοκατοικία που απείχε λίγα μέτρα από το σπίτι της άτυχης γυναίκας, αλλά και στο σπίτι όπου διέμενε η 68χρονη και εντοπίστηκε νεκρή. Στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα που κατάφεραν μετά από ώρα να περιορίσουν τις φλόγες.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης αναζητούνται τυχόν ανοικτοί λογαριασμοί της γυναίκας, ενώ το περιστατικό προκάλεσε πολλές διαδόσεις στην περιοχή σε σχέση με τον υπαίτιο της πυρκαγιάς, οι οποίες προβληματίζουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βιομηχανικής Περιοχής που έχει αναλάβει την ανάκριση, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και η συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Οι εκδοχές που εξετάζονται στην παρούσα φάση είναι δύο: Είτε να πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση σε βάρος της γυναίκας είτε να πρόκειται για ατύχημα που προκλήθηκε υπό άλλες συνθήκες από το θύμα.

Στην πρώτη περίπτωση ο δράστης επεδίωξε να κάψει ζωντανή τη γυναίκα, ενδεχομένως για να σβήσει και άλλα ίχνη, εφόσον, για παράδειγμα, την είχε τραυματίσει βαριά. Στη δεύτερη περίπτωση εξετάζεται το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από ατύχημα, που μεταδόθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο σώμα της άτυχης γυναίκας.
πηγη pelop.gr
 
Top