Veteran Firefighter/Artist Allan AlbaitisVeteran Firefighter/Artist Allan Albaitis
Ο Allan Albaitis (Άλαν Αλμπαίτης) δεν είναι απλώς ένας καλλιτέχνης που επέλεξε τους πυροσβέστες ως θέμα του. Είναι ένας τιμημένος βετεράνος Πυροσβέστης που δημιουργεί τέχνη, εμπνευσμένη από το επάγγελμά του.
firefighteralbaitis
Από το 1982, ο Άλαν εργάζεται στην LVFR (Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λας Βέγκας) . Τα επαγγελματικά του επιτεύγματα περιλαμβάνουν, την υποψηφιότητα του για το βραβείο του Διακεκριμένου Πυροσβέστης της Χρονιάς για τα έτη 1989, 1999 και του 2000. Το 1997, μαζί με τα πληρώματα, των δύο οχημάτων, της Εξόδου Πυρκαγιάς, έλαβε το μετάλλιο Αξίας και Ειδική Αναγνώριση του Κογκρέσου για Ηρωισμού και Αξία "πάνω και πέρα του καθήκοντος" για μια δραματική διάσωσης μιας 62χρονης γυναίκας από φωτιά σε διαμέρισμα.

Μέσα στα δημιουργήματα του Άλαν περιλαμβάνονται:
   
Ο σχεδιασμό πινακίδας για την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νεβάδας. Το περιορισμένης έκδοσης επετειακό σήμα για τα πενήντα χρόνια της LVFR (Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λας Βέγκας). Το παγκοσμίως αναγνωρισμένο διακριτικό που έχει σκεπάσει τους ώμους όλου του ένστολου προσωπικού της LVFR για πολλά χρόνια.

Εφαρμόζοντας το παρελθόν και την εμπειρία του στην τέχνη και τη ζωγραφική, ο Albaitis ανέβηκε στη σκηνή των καλλιτεχνών, με τις νεοεμφανιζόμενες σειρές εκτυπώσεων με τίτλο ''NO GREATER LOVE'' - ‘’ΚΑΜΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ’’. Η συλλογή ξεκίνησε με εμπνευσμένα κομμάτια όπως:
 Return-To-Glory Guardians
" Return To Glory " - ''Επιστροφή στη δόξα''''Guardians'' - ''Οι Φύλακες’’

 
 Millennium-Challenge Earth-Angels
''Millennium Challenge'' - ''Η Πρόκληση τις Χιλιετίας''''Earth Angels'' - ''Επίγειοι Άγγελοι "
   

...συνεχίζοντας αργότερα με την από μακρά αναμενόμενη:
 Guardians-II---Sunrise American-Grace
''Guardians II - Sunrise'' - ''Οι Φύλακες - Ανατολή’’''American Grace'' - ''Αμερικάνικη Χάρη''

 Some-Gave-All
''Some Gave All'' - '’Ορισμένοι τα Δώσανε Όλα’’
...το τελευταίο αποτελεί και το προσωπικό του αφιέρωμα για τις θυσίες της 11 / 9.
Συλλέκτες από Σουηδία, Ιρλανδία, Γερμανία, και Παρθένους Νήσους έχουν αγοράσει κομμάτια του Άλαν.
   
Το έργο του Πυροσβέστη Άλαν, το έπιασε το μάτι της παγκοσμίου φήμης εκδοτικής Bradford Exchange. Στην αρχή με την έκδοση τριών έργων μέσα στην συλλεκτική έκδοση ''Εικόνες της Αξίας''. Ενώ σε ένα δεύτερο έργο ''Μαλτέζικος Σταυρός: Διακριτικό γενναιότητας'', πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές του 2006.

Τον Φεβρουάριο του 2004, επιτράπηκε στο FX Network η χρήση εκτυπωμένων έργων του Πυροσβέστη Άλαν ως μέρος του σκηνικού της δραματικής / Κωμική σειράς, ''Rescue Me''. Για τη συμβολή του, ο Άλαν έλαβε προσωπικά, ευχαριστήριο από τον κ. Dennis Leary, παραγωγού και πρωταγωνιστής της σειράς.

Σήμερα, μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας στην LVFR, η αναγνώριση και το έργο του Άλαν, εξακολουθεί να επεκτείνεται. Προσθήκες στην σειρά ΚΑΜΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ αποτελούν τα:
 The-Fog-of-War Tougher-Than-Hell
''The Fog of War'' - ''Η ομίχλη του πολέμου''''Tougher Than Hell'' - ''Σκληρότερη και από την κόλαση''

 Santa-Ana Thunderball
''Santa Ana'' - ‘’Σάντα Άννα''''Thunderball'' - ''Κεραυνοβροντή’’

 After-Midnight
" After Midnight " - ‘’Μετά τα Μεσάνυχτα''

 ...και πολλά άλλα. Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη φωτογραφική γκαλερί με άλλες δημιουργίες του καλλιτέχνη.
   
Αφίσες και εκτυπώσεις από τη σειρά συνεχίζονται μετά από απαίτηση του κοινού, αλλά και για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς ''Rescue Me''.

Η συλλογή προσφέρει μια οικεία - φευγαλέα ματιά στον ηρωικό κόσμο του επαγγελματία Πυροσβέστη.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο, αλλά και τα έργα του Allan Albaitis, επισκεφτείτε τον ισότοποhttps://www.fireart.com
 
Top