"Ποια Εθνική Άμυνα,προασπίζει ο υπουργός Άμυνας"; Ένα σκληρό άρθρο στρατιωτικού
Ποιος δεν θυμάται και δεν γνωρίζει το διαχρονικό νόημα και περιεχόμενο του έργου του Δημήτρη ΨΑΘΑ, που πριν 50 χρόνια γυρίσθηκε κινηματογραφικά και παίζεται μέχρι και σήμερα στο Θέατρο. Όλοι θυμούνται και όλοι αναγνωρίζουν τον λαθροβιούντα «συγγενή» του «προέδρου του οργανισμού», ο οποίος μόλις ήλθε αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη για τις πράξεις του, βρήκε αμέσως την
δικαιολογία: «ξένες δυνάμεις απεργάζονται το κακό του οργανισμού»
Γράφει ο Γεώργιος Σπυρόπουλος
«εν ενεργεία» απόστρατος Αξιωματικός Ε.Δ

Φαίνεται τελικά ότι η δικαιολογία του «εχθρού», είναι το εύκολο καταφύγιο του ευρισκόμενου σε δύσκολη θέση, του αδυνατούντος ν’ αρθρώσει επιχειρήματα, του ανίκανου να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του, του κακομαθημένου εξουσιαστή που νιώθει ότι απειλείται το «μέλι της εξουσίας».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, την προηγούμενη εβδομάδα οι «εν ενεργεία» στρατιωτικοί, υπηρετούντες και απόστρατοι, έμαθαν εμβρόντητοι δια στόματος του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, «ότι η τρόικα «επιμένει» στην μείωση μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών» και ότι «το ΥΠΕΘΑ, δεν έδωσε επαρκή στοιχεία ή υποστάσιμα εναλλακτικά μέτρα στο Υπουργείο Οικονομικών». Για να «φάει τέτοιο παραμύθι» όχι ο μέσος Αξιωματικός, αλλά ο μέσος Έλληνας, πρέπει είτε να τον έχουνε ψεκάσει είτε να νομίζει ακόμη ότι γαλάζια παράταξη εμφορείται από ..εθνικοφροσύνη και η πρασινοκόκκινη από… «σοσιαλισμό»

Αν η τρόικα επιβάλλει τις μειώσεις, τα ποσοστά των μειώσεων και αξιολογεί την αναγκαιότητα των αμυντικών δαπανών, τότε ο κ. ΥΕΘΑ «ποιά εθνική άμυνα προασπίζει»;;;;;;


Αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε η τρόικα πρέπει να του ορίζει και τον καφέ που θα πίνει το πρωί

Όμως τα πράγματα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΤΣΙ και το ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. Εφευρέθηκε ο …..κακός που απεργάζεται το «κακό του οργανισμού». Και εφευρέθηκε ο κακός για να καλύψει τ’ ανοσιουργήματα.

Γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη ΜΟΝΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ είναι το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο κ. ΥΕΘΑ:
 Ενώ τ’ άρματα δεν έχουν βλήματα
 Ενώ οι Υπηρεσίες δεν έχουν χαρτί να εκδώσουν αντίτυπα
 Ενώ τα γραφεία δεν έχουν να πληρώσουν καθαρίστριες
 Ενώ οι στρατιωτικοί λιμοκτονούν
 Ενώ διατρανώνεται μετ’ επιτάσεως η «περιστολή των δημοσίων δαπανών»,

Αυτός βρήκε τον τρόπο να προσλάβει με την εκτρωματική /ρουσφετολογική πρόβλεψη των «μετακλητών υπαλλήλων», διάφορους συμβούλους, ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ανερυθρίαστα τον προϋπολογισμό με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ, εν γνώσει του το ποσό αυτό από τους πένητες στρατιωτικούς.

Αυτό πως το αξιολογούν οι τροικανοί κ. ΥΕΘΑ;;;;;;;;;; Για την μείωση μισθών και συντάξεων επεμβαίνουν, για την πρόσληψη υπαλλήλων συναινούν;;;;
Οι μνημονιακές ηγεσίες του υπουργείου άμυνας θα μείνουν στην Ιστορία για δύο λόγους:

Πρώτον: οι πράσινες, γιατί επί των ημερών τους οι αξιωματικοί στο σύνολό τους χαρακτηρίσθηκαν από τον νόμιμο προϊστάμενο τους τον (τότε) κ. ΥΕΘΑ, ως «σταγονίδια της δικτατορίας που απεργάζονται την αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος». Το γεγονός ότι ο χαρακτηρισμός αυτός, εκστομίσθηκε και διατυπώθηκε με αφορμή μια προσεκτικά γραμμένη ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ, σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει τον τότε κ. ΥΕΘΑ από την οφθαλμοφανή πρόθεση του «να επαναφέρει στην τάξη» τους Αξιωματικούς, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, καθ’ όσον διαπίστωσε ….εκτροπή. Η διαπίστωση αυτή είχε τέτοια αξιοπιστία, αφού διαγνώσθηκε πρόθεση αποσταθεροποίησης, η οποία ωστόσο εκφράσθηκε με κάθε επισημότητα…. ΔΗΜΟΣΙΑ στον πρωθυπουργό της χώρας στον κ. ΥΕΘΑ και στον πρόεδρο της Βουλής.

Δεύτερον: οι γαλάζιες, γιατί επί των ημερών τους, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, υπηρετούντες και απόστρατοι, κατέβηκαν στους δρόμους, γιατί επί των ημερών τους το Υπουργείο Άμυνας, από ένα ….ακίνδυνο υπουργείο που συντηρεί «πολιτικές» καριέρες (με βάση την εαυτουλίστικη /συμμοριακή/κομματική λογική και διάλεκτό τους) μετετράπη σε πολύ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ υπουργείο που πραγματικά ΚΑΙΕΙ.

Και δεν είναι επικίνδυνο πλέον, επειδή «θα κατεβούν τα τανκς στους δρόμους», όπως το απόβλητο του ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ, υπαινίχθηκε, καρατομώντας τους ραγιάδες «αρχηγούς», προκειμένου να θησαυρίσουν αυτοί που έπαιξαν στην «αποσταθεροποίηση»

Είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ γιατί πλέον κατεβαίνουν στους δρόμους οι ψυχές, τα συναισθήματα και οι βουλήσεις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ της ζωής και της Πατρίδος

Ο Αξιωματικός, ο Υπαξιωματικός και ο Οπλίτης των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι μια διαχρονική οντότητα, ταυτισμένη με την στρατιωτική ιστορία των Ελλήνων, η διάκριση δε σε «εν ενεργεία» και «εν αποστρατεία», έχει να κάνει με την κατάσταση του στρατιωτικού και όχι με την ιδιότητά του.
Οφείλει να γνωρίζει ο κ. ΥΕΘΑ ότι με βάση νομοθετικό σταγονίδιο που με πλήρη δημοκρατική προσήλωση εφαρμόζει δηλαδή το χουντικό νομοθέτημα Ν.Δ 1171/1972, μεταξύ των σκοπών των ενώσεων των αποστράτων είναι: «……. ζ. Η διατήρησις αμειώτου του Εθνικού φρονήματος των μελών των, ως και των μελών των οικογενειών τούτων και η συνέχισις των προς την Πατρίδα προσφορών των με γνώμονα το εθνικόν συμφέρον.»


Αν ο κ. ΥΕΘΑ διαφωνεί με το νομοθέτημα που εφαρμόζει και ασκεί την εποπτεία των ενώσεων αποστράτων (άρθρο 1), οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια και να καταργήσει τα χουντικά νομοθετήματα στον χώρο των ενόπλων δυνάμεων και να παύσει να έχει την εποπτεία των αποστράτων αξιωματικών.
Αν δεν το κάνει ,σημαίνει πώς αποδέχεται την εκ του Νόμου προκύπτουσα εποπτεία των «εν ενεργεία» αποστράτων Αξιωματικών και την ανάληψη όλων των ενεργειών που αποσκοπούν « στη διατήρηση αμειώτου του Εθνικού φρονήματος των μελών των, ως και των μελών των οικογενειών τούτων και η συνέχισις των προς την Πατρίδα προσφορών των με γνώμονα το εθνικόν συμφέρον.»
Από την πλευρά του ο Έλληνας σταρτιωτικός μια υπαγωγή αναγνωρίζει: την υπαγωγή στην ΠΑΤΡΙΔΑ. Η μόνη εξάρτηση που έχει είναι αυτή από την τήρηση του όρκου του να «υπερασπίζει την πατρίδα του ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ». Αλήθεια εσείς κ. ΥΕΘΑ τι όρκο έχετε δώσει;;;

Οι διαφαινόμενες «εξαρτήσεις» των Αξιωματικών που υπάρχουν στα φοβικά σύνδρομα του κ. ΥΕΘΑ, υπάρχουν μόνο εκεί και προφανώς είναι ανύπαρκτες σε κάθε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ παρατηρητή. Γνωρίζει ο κάθε αξιωματικός ότι όλες οι σύγχρονες εθνικές καταστροφές έχουν συντελεσθεί από δεξιές κυβερνήσεις, που καπηλεύονταν ξεδιάντροπα και βάναυσα το εθνικό φρόνημα του ελληνικού λαού και όλες οι καταστροφικές κοινωνικές ανατροπές έγιναν από «σοσιαλιστικές» κυβερνήσεις, που καπηλεύθηκαν ξεδιάντροπα και βάναυσα το φρόνημα του ελληνικού λαού για κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία.

Αν ο κ. ΥΕΘΑ επιθυμεί να φανεί χρήσιμος την παρούσα χρονική περίοδο , καλό θα ήταν να ενημερώσει τον ελληνικό λαό πόσο στοίχισαν οι εξοπλισμοί από την μεταπολίτευση και μετά, καθώς και αν όλες οι διαδικασίες ήταν νόμιμες. Σε τυχούσα προσπάθειά του θα βρει τους στρατιωτικούς συμμάχους και αρωγούς.

Αν επιθυμεί ο κ. ΥΕΘΑ να φανεί χρήσιμος στους στρατιωτικούς και στον ελληνικό λαό, ας ενημερώσει δημόσια, μαζί με τους συγκυβερνώντες του, για το πόσο στοίχισαν οι μη στρατιωτικές μεγάλες συμβάσεις έργων (πχ. Ελ. Βενιζέλος, Αθήνα 2004 κλπ), από την μεταπολίτευση και μετά, αν όλες οι διαδικασίες ήταν νόμιμες, αν έχουν παραδοθεί – πληρωθεί και αν προσομοιάζουν από πλευράς κόστους/απόδοσης με την ευρωπαϊκή πρακτική.

Αν επιθυμεί ο κ. ΥΕΘΑ να φανεί χρήσιμος στους στρατιωτικούς, καλό θα είναι να αφήσει εκτός επιχειρούμενης απαξίωσης και διάλυσης τα νοσοκομεία τα οποία λειτουργούν κατά κύριο λόγο, από τις επιπρόσθετες ΕΙΣΦΟΡΕΣ μετόχων στρατιωτικών και εκτός «επικουροποίησης» τα μετοχικά ταμεία.

Αν επιθυμεί ο κ. ΥΕΘΑ να φανεί χρήσιμος στους στρατιωτικούς ,να δώσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο φως τα οικονομικά στοιχεία από τα οποία προκύπτουν πως τα μετοχικά ταμεία από οικονομικώς υγιείς οργανισμοί, μετατράπηκαν «επιτηδείως» σε προβληματικές μονάδες.

Αν επιθυμεί ο κ. ΥΕΘΑ να φανεί χρήσιμος στους στρατιωτικούς ,να δώσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο φως ποιος έδωσε εντολή να «κουρευτούν» τα αποθεματικά ΕΚΟΕΜΣ, ΕΚΟΕΜΝ, ΕΚΟΕΜΑ, ΝΙΝ, ΕΛΟΑΣ, ΕΛΟΑΝ, ΕΛΟΑΑ, παρόλο που η Νομοθεσία και η Νομολογία τα εξαιρεί από την έννοια, τόσο των (ασφαλιστικών)Ταμείων, όσο και των ΝΠΔΔ.

Αν επιθυμεί ο κ. ΥΕΘΑ να φανεί χρήσιμος, να δώσει στη ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ τα στοιχεία από τα οποία να προκύπτουν πόσο στοίχισαν στο Δημόσιο οι μετακλητοί υπάλληλοι του Υπουργείου του και, αν έχει την διάθεση, ΟΛΩΝ των υπουργείων, ιδιαίτερα από το 2006 και μέχρι σήμερα.

Τέλος θεωρούμε ότι ο κ. ΥΕΘΑ που είναι γνωστός για την δημοκρατική του ευαισθησία, μας επιτρέπει να έχουμε άποψη και να την δημοσιοποιούμε , όπως γίνεται σε δημοκρατικώς ευνομούμενα κράτη. Εξ άλλου από τον διάλογο μόνο κέρδος μπορεί να υπάρξει. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει πλήρη εφαρμογή , αυτό που γράφεται στους τοίχους ότι «ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ»
Ον Αλέρτ
 
Top