Ποινική δίωξη σε βάρος αστυνομικών του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης
Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος δυο αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον πρώην προϊστάμενο του τμήματος και έναν υπαρχιφύλακα, οι οποίοι ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε σε
βάρος τους.

Οι δύο αστυνομικοί φέρονται ότι προστάτευαν τον εγκέφαλο κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία τον Απρίλιο του 2011. Σε βάρος των δύο αστυνομικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση εξουσίας κατ' εξακολούθηση, παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές, ο πρώην προϊστάμενος του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών φέρεται να είχε στενές επαφές με τον "εγκέφαλο" του κυκλώματος, με σκοπό να καλύπτει τις παράνομες δραστηριότητές του.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος κ. Βασίλης Κυριακούλης στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", ο χαμηλόβαθμος αστυνομικός, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη, φέρεται να συνομιλεί με τον εγκέφαλο του κυκλώματος και στις συζητήσεις που έχει μαζί του γίνεται λόγος και για το ρόλο του προϊσταμένου του, τον προϊστάμενο του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Θεσσαλονίκης.

Σε συνομιλίες που έχουν καταγραφεί αναφέρονται και χρηματικά ποσά που έχουν δοθεί ως δώρο στον πρώην προϊστάμενο του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών!

Για το κύκλωμα που φέρονται να "προστάτευαν" οι δύο αστυνομικοί έχει ήδη εκδοθεί βούλευμα, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 12 άτομα. Μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι και ο 35χρονος Γ.Σ., ο οποίος είχε δανείσει 514.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ηρακλής της Θεσσαλονίκης, με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ είχε διατελέσει για μικρό χρονικό διάστημα στο παρελθόν και μέλος του Δ.Σ της συγκεκριμένης ΠΑΕ.
ΠΗΓΗ BLOKO.GR
 
Top