Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει στη Ζάκυνθο, ενώ ταυτόχρονα σημαντικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.


Στη Ζάκυνθο επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 56 άτομα ως πεζοπόρο τμήμα και, με το πρώτο φως της ημέρας, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και τέσσερα αεροσκάφη.

Βιβλική καταστροφή έχει σημειωθεί όμως στη Χίο, όπου, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (Ε.F.F.Ι.S.), η καμένη έκταση ξεπερνά τα 127.400 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών μαστιχόδεντρων, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη οικονομική και οικολογική καταστροφή.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, προανήγγειλε τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) στη διερεύνηση των αιτίων των καταστροφικών πυρκαγιών, καθώς σε χθεσινές του δηλώσεις έκανε λόγο για ενδείξεις -αν όχι αποδείξεις- εμπρησμών σε πολλές περιπτώσεις, ανάμεσά τους και οι πυρκαγιές σε Χίο και Ζάκυνθο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μέσα σε 10 ημέρες εκδηλώθηκαν 589 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως

Αργά το βράδυ της Τρίτης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί νωρίτερα στην εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως λόγω της φωτιάς που μαίνεται για τρίτη μέρα στο Σολομό Κορινθίας.

Σε εξέλιξη παραμένει για τρίτη μέρα και η πυρκαγιά στην Τροιζήνα, ενώ ακόμα μία εστία φωτιάς ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Αυλώνα Μεσσηνίας.

Όλα τα παραπάνω μέτωπα δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.
πηγη:zougla

 
Top