Δασοπυροσβέστης στο Νοσοκομείο σε πυρκαγιά στο δάσος ΑδελφοίΔασοπυροσβέστης στο Νοσοκομείο σε πυρκαγιά στο δάσος Αδελφοί
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο δάσος Αδελφοί
Δασοπυροσβέστης στο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο δάσος Αδελφοί

Εκμεταλλευόμενες τη νυκτερινή άπνοια, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο χτες μεγάλο μέρος της πυρκαγιάς που εξερράγη προχθες το απόγευμα σε δύσβατη δασώδη περιοχή του Δάσους Αδελφοί, στην τοποθεσία Γεφύρι του Πόρου.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς συνεχίζονται από ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ταμείου Θήρας, της Πολιτικής Αμυνας, των Κοινοτικών Συμβουλίων της περιοχής, καθώς και εθελοντών, με 25 πυροσβεστικά οχήματα και πέραν των 120 ανδρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι προσπάθειες συνεχίζονται και στο έργο συμβάλλουν επίσης, τόσο οι μπουλντόζες με τη διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικών λωρίδων, όσο και τα πτητικά μέσα, που, εκτός από τα δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών και τα δύο ενοικιαζόμενα ελικόπτερα, ενισχύθηκαν με ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και ένα των Βρετανικών Βάσεων.

Η πυρκαγιά υπολογίζεται ότι έκαψε δύο περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα κρατικής και ιδιωτικής γης και φαίνεται να ξεκίνησε από σημείο πλησίον του δρόμου προς Φτερυκούδι κοντά στο Γεφύρι του Πόρου, ενώ τα ακριβή αίτια διερευνώνται.

Ενας δασοπυροσβέστης μετακομίστηκε προχθες στο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Πηγή http://www.ikypros.com/
 
Top