Συνδρομή της Σερβίας στους πυροσβέστες της ΟυρανούποληςΣυνδρομή της Σερβίας στους πυροσβέστες της Ουρανούπολης


Έφτασαν σήμερα στη Χαλκιδική
Στο πλευρό των Ελλήνων πυροσβεστών βρίσκονται από σήμερα 49 συνάδελφοί τους από τη Σερβία που κατέφθασαν στην πληγείσα από τη μεγάλη φωτιά περιοχή του Αγίου Όρους, προκειμένου να συνδράμουν το έργο των εγχώριων δυνάμεων πυρόσβεσης.

Οι Σέρβοι πυροσβέστες κατέφτασαν με δύο λεωφορεία, δύο βοηθητικά οχήματα και τέσσερις υδροφόρες και ρίχτηκαν άμεσα στις μάχη με τις φλόγες.

Για την άφιξή τους είχε προηγηθεί συνεννόηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη με τη σερβική κυβέρνηση, η οποία με την έναρξη της πυρκαγιάς εξέφρασε την επιθυμία της να συνδράμει το έργο των Ελλήνων πυροσβεστών.

Η φωτιά εκτείνεται σε μέτωπο 7-8 χιλιομέτρων από την Ουρανούπολη, περιμετρικά του οικισμού, έως το εσωτερικό του Αγίου Όρους, σε απόσταση ασφαλείας από τη Μονή Χιλανδαρίου.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σε συνδυασμό με τις συνεχείς και απρόβλεπτες αλλαγές στην κατεύθυνσης δυσχεραίνουν το έργο των ισχυρότατων δυνάμεων πυρόσβεσης, δημιουργώντας συνεχείς αναζωπυρώσεις. Από την πύρινη λαίλαπα δεν κινδυνεύουν σπίτια, ξενοδοχειακές μονάδες και μονές του Αγίου Όρους.

Πηγή newsbeast.gr
 
Top