Πάτρα :Όγκώδης φάκελος στην Πυροσβεστική για "κύκλο προσώπων" που θεωρούνται ύποπτα για τον εμπρησμό στα Σελλά  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο χέριΠάτρα :Όγκώδης φάκελος στην Πυροσβεστική για "κύκλο προσώπων" που θεωρούνται ύποπτα για τον εμπρησμό στα Σελλά Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι

Στα ίχνη του δράστη ή των δραστών που ευθύνονται για την μεγάλη φωτιά της 18ης Ιουλίου στην βορειοανατολική πλευρά της Πάτρας βρίσκονται οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ύστερα από πολυήμερες έρευνες έχει καταλήξει σε συγκεκριμένη ομάδα υπόπτων και εξετάζει πλέον εξονυχιστικά την πιθανότητα εμπλοκής τους στον εμπρησμό που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα γης και σκόρπισε τον τρόμο για δυο 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως έχει αναφέρει το thebest.gr, από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της πυρκαγιάς, οι άνδρες της Πυροσβεστικής ήσαν απόλυτα πεπεισμένοι ότι η φωτιά είναι έργο εμπρηστών, εξαιτίας της ώρας αλλά και του τόπου που εκδηλώθηκε η φωτιά. Σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναφέρει ότι η «ανάκριση έχει επικεντρωθεί σε συγκεκριμένο κύκλο ατόμων από την περιοχή, που θεωρούνται ύποπτα για την τέλεση του εμπρησμού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εξεταστεί κάτοικος της περιοχής ως ύποπτος, που δήλωσε ότι την ώρα που ξέσπασε η φωτιά ο ίδιος βρισκόταν σε τραπεζικό υποκατάστημα για να κάνει ανάληψη χρημάτων. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Πυροσβεστική έχει ζητήσει από τις κάμερες που διαθέτει το συγκεκριμένο υποκατάστημα να γίνει ανάλυση των στοιχείων, προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι κινήσεις του υπόπτου εκείνο το βράδυ».

Ο φάκελος της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί είναι ιδιαίτερα ογκώδης και φέρεται να έχουν ληφθεί καταθέσεις από πολλά άτομα, κυρίως κατοίκους των Σελλών απ' όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά. Σκοπός είναι η υπόθεση να φθάσει στις εισαγγελικές αρχές με ουσιαστικά στοιχεία, προκειμένου να ξεκινήσει στη συνέχει η διαδικασία άσκησης διώξεων, εφόσον αυτές επιβεβαιωθούν από τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες.

Πηγή http://www.thebest.gr
 
Top