Σε κλοιό εμπρηστών η Πάτρα αυτό το καλοκαίρι - "Ανθρώπινο χέρι" πίσω από τη φωτιά και στην Άνω Καλλιθέα Ο Διοικητής του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας Γιάννης Πετρούτσος μιλά στο thebest.gr για τη φετινό δύσκολο καλοκαίρι
Η Πυροσβεστική τρέχει και δε φτάνει. Οι φωτιές είναι αλλεπάλληλες και οι ώρες και οι γενικότερες συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώνονται οι περισσότερες, οδηγεί τον Διοικητή του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού της Πάτρας Γιάννη Πετρούτσο να μιλά ανοικτά για εμπρηστικές ενέργειες.
"Φέτος το κακό έχει παραγίνει" αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο thebest.gr.
Η πρώτη του εκτίμηση αφορά τον εμπρησμό και για τη χθεσινοβραδινή φωτιά ,σε δύσβατη περιοχή, στην Άνω Καλλιθέα.
"Ήταν εμπρησμός . Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11 το βράδυ σε δύσβατη περιοχή και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν δύσκολες. Οι άνεμοι έπνεαν ισχυροί", αναφέρει, ενώ η εστία πιθανότατα ήταν μία.
]Ωστόσο το έργο της κατάσβεση ήταν δύσκολο και για έναν ακόμα λόγο. Το σημείο ήταν δύσβατο και δεν υπήρχαν δασικοί δρόμοι. "Ζητήσαμε από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να μας βοηθήσουν και να βελτιώσουμε τους δασικούς δρόμους για να μπορέσοουμε να πλησιάσουμε στη φωτιά. Κάναμε 1,5 χλμ εγκαταστάσεις για να κυκλώσουμε τη φωτιά".
Αυτό το καλοκαίρι τα περιστατικά των πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα αυξημένα. "Οι πυρκαγιές είναι πολύ συχνές φέτος. Δεν ξέρω τι θέλουν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι και γιατί το κάνουν. Έχουμε προβληματιστεί. Οι περισσότερες φωτιές προκύπτουν από εμπρησμό, αν σκεφτεί κανείς τις ώρες που εκδηλώνονται. Εκείνη την ώρα δεν εκτελούνται π.χ. εργασίες", δηλώνει ο κ. Πετρούτσος.
Χθες δεν ήταν μόνο η φωτιά στην Ανω Καλλιθέα, αλλά και στην Καρυά, την οποία οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν και δεν επεκτάθηκε, ενώ προχθές φωτιά ξέσπασε στην περιοχή των Συχαινών.
Και βέβαια κανείς δεν ξεχνά τη μεγάλη φωτιά σε Σελλά Αργυρά Πλατάνι, Δρέπανο και Καστρίτσι.
"'Φέτος το κακό έχει παραγίνει. Από τις 15 Ιουνίου αντιμετωπίζουμε συνεχώς περιστατικά με διάλλειμμα 4 έως 5 ημερών" αναφέρει ο κ. Πετρούτσος στο thebest.gr, ενώ όπως τονίζει, τα προηγούμενα χρόνια το δύσκολο διάστημα περιοριζόταν σε ένα 15νθήμερο.
πηγη:the best news


 
Top