Νεκρός και δεύτερος πυροσβέστης στα Κανάρια Νησιά
Άλλος ένας πυροσβέστης που είχε τραυματιστεί την Κυριακή κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη νοτιο-ανατολική Ισπανία υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ περισσότερα από 900 άνθρωποι απομακρύνθηκαν τη νύκτα από το νησί Γκομέρα των Καναρίων.

Ένας πυροσβέστης σκοτώθηκε κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στο Τόρε ντε Μασάνες, κοντά στο Αλικάντε, ενώ τρεις ακόμη νοσηλεύονται.

Στο νησί Γκομέρα, η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 4 Αυγούστου, έχει κατακάψει 8.000 στρέμματα του πάρκου του Γκαραχονάι, που έχει χαρακτηρισθεί παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO.

Εκπρόσωπος των αρχών διευκρίνισε ότι η πυρκαγιά εξακολουθεί να κατακαίει δασικές εκτάσεις και ότι τα εναέρια μέσα θα αναλάβουν δράση εντός της ημέρας.

Μεγάλος αριθμός πυρκαγιών έχει εκδηλωθεί από την Παρασκευή στην Ισπανία, εξαιτίας της ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών, κατακαίγοντας δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.

Συνολικά, πάνω από 5.000 άνθρωποι να έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους στην Γκομέρα και στην Τενερίφη.

Στην ηπειρωτική Ισπανία, εκατοντάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη στην περιοχή Μπάρκο ντε Βαλντεοράς κοντά στο Οουρένσε, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, αλλά και στην Ανδαλουσία.

Πηγή:http://www.tanea.gr
 
Top