ΕΑΠΣ: Διαχείριση μετανάστευσης – Πυρόσβεση : σημειώσατε ...
Με μια εξαιρετική δεικτική επιστολή, η ΕΑΠΣ στηλιτεύει το γεγονός της απόσπασης δυνάμεων από τα μέτωπα της φωτιάς για να διατεθούν οχήματα και πληρώματα σε 24ωρη μάλιστα, έξω από τα στρατόπεδα κράτησης μεταναστών σε Αμυγδαλέζα, Ξάνθη και Κομοτηνή, ενώ όπως κάνει γνωστό, το Σώμα των βαρκάρηδων της ΕΛ.ΑΣ. στην Έβρο, ενισχύθηκε με δύο λέμβους της ΕΜΑΚ, που εκχωρήθηκαν στο όνομα της εθνικής συνέγερσης που
διακατέχει και διαπνέει τους ιθύνοντες νόες της Κατεχάκη.
Ακολουθεί η επιστολή της ΕΑΠΣ προς την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.
"Κύριε Αρχηγέ,

Στην εποχή της γενικευμένης κρίσης και των τεραστίων ελλείψεων στο συνολικό πλέγμα της πυροπροστασίας της χώρας, ζητήματα για τα οποία επανειλημμένα έχουμε εκφράσει τη βαθιά ανησυχία μας, πληροφορηθήκαμε ότι το Π.Σ. για άλλη μια φορά κλήθηκε να συνδράμει και στην «διευθέτηση του μεταναστευτικού». Συγκεκριμένα «εν μέσω αντιπυρικής περιόδου», με προφορική εντολή σας, (;) διατέθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με το προσωπικό τους, επί 24ωρου βάσεως για να φυλάξουν (;) τους χώρους συγκέντρωσης των μεταναστών, ένα στην Αθήνα, ένα στην Κομοτηνή και ένα στην Ξάνθη.

Προφανώς τελικά δεν ζούμε στη χώρα του μνημονίου στο Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο έχει και την πολυτέλεια εν μέσω του «καυτού θέρους» να διαθέτει 24 ώρες του 24ωρου, δυνάμεις για να φυλάττουν τους χώρους διαμονής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών.

Μας είναι άγνωστοι οι επιχειρησιακοί λόγοι που επιβάλουν τη συγκεκριμένη «υπεργολαβία», ιδιαίτερα την ώρα που ερευνάται από τους «επιτελείς» η απεμπλοκή του πυροσβεστικού προσωπικού» από αλλότρια έργα και μάλιστα με «οικονομικολογιστικά κριτήρια». Στα παραπάνω θα προσθέσουμε και την αφαίρεση από τις ΕΜΑΚ «διασωστικών λεμβών», από δε την ΕΜΑΚ Κομοτηνής και των δύο, και την άτυπη παραχώρησή τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Με αυτή την συνεισφορά στερείται το Π.Σ. από τα ικανά εργαλεία για διασώσεις συμπολιτών μας από λίμνες και ποτάμια, βορά και αυτά στην «επικοινωνιακή» εκτέλεση της «αδιάβαστης» μεταναστευτικής πολιτικής.

Για ακόμη μία φορά και επί της δικής σας ηγεσίας, όπως και του προκατόχου σας, διαπιστώνουμε «αστυνομικό καπέλο» σε επιλογές, όπως τα παραπάνω και προφανώς σε μη θεσμοθετημένες δράσεις και ενέργειες αρμοδιοτήτων του Π.Σ. Βέβαια όταν η επιλογή είναι «στο κρεβάτι του αστυνομικού να αναπαύεται ο παρανόμως εισερχόμενος μετανάστης», γιατί να μην φυλάσσεται από ένα πυροσβεστικό όχημα και ο κάθε χώρος διαμονής του.

Τέλος, επειδή ο παραλογισμός δεν διαθέτει όριο, άραγε το κόστος σίτισης των πυροσβεστικών υπαλλήλων που εκτελούν καθήκοντα πυρασφαλείας στους συγκεκριμένους χώρους φιλοξενίας αναλαμβάνεται από την Πολιτεία όπως και των φιλοξενουμένων;

Κύριε Αρχηγέ,

Περιμένουμε μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που έχει δεχθεί ο πυροσβεστικός υπάλληλος και ο πυροσβεστικός οργανισμός, ως το «αποπαίδι» του Υπουργείο μας, να προασπίσετε στο ελάχιστο τη νομιμότητα και την αξιοπρέπεια μας, άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος του «φυσικού ηγέτη».

Η χθεσινή «Μεταμόρφωσις του Σωτήρος» ας δώσει φώτιση για λύσεις τώρα και όχι μετά την αναμενόμενη από τους χριστιανούς τουλάχιστον, «Έλευση του Σωτήρ-ος»."
 
Top