Οικολόγοι: Εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για πυρκαγιέςΟικολόγοι: Εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για πυρκαγιές


Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ζητεί «τον άμεσο εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για να ενισχυθεί η πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, όπως επίσης ζητεί την άμεση καταγραφή των ζημιών, την καταβολή των αναγκαίων αποζημιώσεων και την άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων και έργων αναδάσωσης».

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι «δυστυχώς για άλλη μια φορά τις τελευταίες μέρες ζούμε τη φρικτή εμπειρία των πυρκαγιών που καταστρέφουν σημαντικούς βιοτόπους, αγροτικές περιοχές και ιδιωτικές περιουσίες (δάσος Αδελφοί, Σκαρίνου, Πολεμίδια, Χοιροκοιτία)».

«Δυστυχώς τα τελευταία γεγονότα απέδειξαν ότι παρά την πρόοδο που επιτεύχθηκε σε τεχνικά μέσα και εξοπλισμό, παραμένουν πολλά να γίνουν εκ μέρους της πολιτείας και κυρίως εκ μέρους των πολιτών».

Ως Κίνημα Οικολόγων, συνεχίζει η ανακοίνωση, «έχουμε καταθέσει και εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων συγκεκριμένες προτάσεις για αντιμετώπιση και πρόληψη των πυρκαγιών, οι οποίες καθυστερούν να ψηφιστούν όπως για παράδειγμα την δυνατότητα των αρχών να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες και σε ιδιωτικές περιουσίες μέσα σε αγροτικές περιοχές».

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει, επίσης, ότι «νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή από το 2009 με πρόταση των Οικολόγων και αφορά την αύξηση των ποινών για απόρριψη αποτσίγαρων και άλλων εύφλεκτων υλικών κατά μήκος των δρόμων δεν εφαρμόζεται από την Αστυνομία και τις άλλες αρμόδιες Αρχές γιατί δεν έχει ακόμα εκδοθεί - μας είπαν-σχετικό έντυπο εξώδικης ρύθμισης».

Καταλήγοντας, το Κίνημα Οικολόγων «εκφράζει εκτίμηση στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που σε όλες τις περιπτώσεις φαίνεται να έδωσαν το άπαν των δυνάμεων τους για την κατάσβεση των πυρκαγιών».

Πηγή http://www.ikypros.com
 
Top