Εντός του 2015 επανέρχονται στα επίπεδα του 2012 οι μισθοί και οι συντάξεις των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, σε υλοποίηση της εξαγγελίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για αποκατάσταση της αδικίας.
Ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει προ ημερών πως τα απαραίτητα κονδύλια για την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν βρεθεί. «Από το υπουργείο Άμυνας αφαίρεσα από κωδικό των εξοπλισμών 55 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι για τους εν ενεργεία, και ένα άλλο κονδύλι για τους συνταξιούχους. Θεωρώ ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας ισχύος είναι ο άνθρωπος. Τι να τα κάνω τα ακριβά όπλα, όταν πεινούν οι άνθρωποι οι οποίοι χειρίζονται τα όπλα», ήταν τα λόγια του υπουργού.
Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος έχει υπογράψει τη σχετική κοινή απόφαση και απομένει μόνο η υπογραφή και των συναρμόδιων υπουργών. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθούν εντός του τρέχοντος έτους και τα αναδρομικά που προέκυψαν στο διάστημα αυτό, είτε εφάπαξ (για τα μικρά πόσα) είτε σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις (για τα μεγαλύτερα).
Το μόνο που απομένει, σύμφωνα με το paraskhnio.gr, είναι η σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία θα συντάξει την κοινή υπουργική διάταξη, που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Κάτι που θα γίνει εντός των επόμενων ημερών.


http://www.toxwni.gr/
 
Top