Το καυστικό κείμενο σχολιασμού, από τη σελίδα του Νίκου Καραδήμα στο facebook.

Τα παιδιά ήρθαν πληρώθηκαν. Εφυγαν......

Απο που προβλέπεται να πληρώνονται οι συνδικαλιστές;
Εχουν

εκλεγεί και απαλάσσονται απο την υπηρεσία τους να βρίσκονται στην έδρα .
Δηλαδή όποιος έρχετα με το ΚΤΕΛ , χωρίς να πληρώνει η να πληρώνει πήγαινε-έλα 28 ευρώ, δικαιούται 300 ευρώ, χωρίς αποδείξεις;

Ενας επιπλέον μισθός, αφορολόγητος;

Συνεχίζεται.."

 O κ. Καραδήμας



Θυμηθείτε τί γράφαμε μεταξύ άλλων στις 30 Μαρτίου για τα οδοιπορικά της ΠΟΑΣΥ, σε ρεπορταζ με τίτλο " Και η ΠΟΑΣΥ "ψωνίζει" από τον κουμπάρο και τα ερωτήματα για τα οδοιπορικά "


Είπαμε ότι ψάχναμε στοιχεία και πληροφορίες αναφορικά με τα οδοιπορικά των κορυφαίων στελεχών της ΠΟΑΣΥ, καθώς η αχλύ που συσσωρεύεται γυρω από το συγκεκριμένο θέμα παραπέμπει το λιγότερο σε ... οικονομικές ατασθαλίες.

Λένε λοιπόν κάποιες κακές γλώσσες και τα "αναθέτουμε" κι εμείς με τη σειρά  μας σε μορφή ερωτήσεων ότι,

1. Η ΠΟΑΣΥ νοικιάζει από τον κουμπάρο αυτοκίνητα (ο οποίος λογικά θα πρέπει να έχει στεφανώσει το μισό αστυνομικό πληθυσμό των αξιωματούχων) και μ' αυτά τα οχήματα πραγματοποιούν ανά τέσσερις τις μετακινήσεις τους για να μην επιβαρύνουν -και μπράβο τους εάν το κάνουν- για να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας.

2. Έλα όμως που οι κακιές γλώσσες κάνουν λόγο και αναφορές σε "πειραγμένα" οδοιπορικά; Λένε για παράδειγμα ότι για να τριήμερο ταξίδι για παράδειγμα στις τρεις πρωτεύουσες των τριών νομών της Θράκης, αιτιολογούν έξοδα μετάβασης για κάθε μία ημέρα ξεχωριστά. Για παράδειγμα, 250 ευρώ τη μία ημέρα για μετάβαση από Αθήνα προς την Αλεξανδρούπολη, 250 ευρώ τη δεύτερη ημέρα από Αθήνα για Κομοτηνή και 250 ευρώ την τρίτη ημέρα από Αθήνα για Ξάνθη. Το παράδειγμα είναι ενδεικτικό, καθώς όπως λέγεται το ίδιο ακριβώς συμβαίνει ανεξαρτήτως αστυνομικού διαμερίσματος και πάντοτε υπό την αναλογικότητα των ημερών παραμονής εκτός έδρας. 

Παρακάμπτουμε τώρα τη φαινομενολογία της σύμπτωσης του κουμπάρου και ρωτάμε την ηγεσία της ΠΟΑΣΥ. Έχουν βάση όλα όσα διαμείβονται ή πρόκειται για κακεντρεχή λόγια του αέρα προερχόμενα από άσπονδους φίλους; Προτίθεται η Ομοσπονδία ν' απαντήσει επί της ουσίας και με παραστατικά κλείνοντας δια παντός το έρκος των συκοφαντών;

Η ηγεσία (λέμε τώρα) προτίθεται στο όνομα της διαφάνειας να ζητήσει από την Ομοσπονδία πλήρη και λεπτομερή οικονομικό έλεγχο ούτως ώστε ο καθένας να μην λέει το μακρύ και το κοντό του;



Θυμηθείτε κι αυτό το ρεπορτάζ στις 28 Νοεμβρίου 2013, με τίτλο " Οικονομικός απολογισμός εξαμήνου ΠΟΑΣΥ, Έσοδα ... 1.005.508,20 ευρώ "

Το bloko.gr παρουσιάζει σήμερα τα οικονομικά στοιχεία εξαμήνου ανά κατηγορία δαπάνης της ΠΟΑΣΥ.

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε αποκαλύψει ότι πρωτοβάθμιο σωματείο σε δύο μόνο κωδικούς πληρωμών, καταχωρεί το ποσό των 170.000 ευρώ ως αποζημίωση δικηγόρων και έξοδα παραστάσεων- εκδηλώσεων.

Για πρώτη φορά ωστόσο, δημοσιοποιείται αναλυτικός πίνακας οικονομικού απολογισμού εξαμήνου και δη της ΠΟΑΣΥ, ώστε ο κάθε αστυνομικός να έχει εκόνα και άποψη. Πιστεύουμε δε, ότι αυτό θα έπρεπε να το πράττουν στο όνομα της διαφάνειας τόσο η ομοσπονδία, όσο και οι ενώσεις με ανάρτηση του ετήσιου ή του εξαμηνιαίου ισολογισμού στην ιστοσελίδα της ΠΟΑΣΥ.

Το bloko.gr επικοινώνησε με στέλεχος της ομοσπονδίας το οποίο μας ζήτησε να βάλουμε την υποσημείωση ότι το 1.005.508,20 ευρώ, αποτελεί το σύνολο των εισφορών των αστυνομικών όλης της χώρας και πως τμήμα αυτών, επιστρέφεται στα ταμεία των πρωτοβάθμιων σωματείων. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται, η ομοσπονδία κατακρατά το ποσό των 2 ευρώ από τη μηνιαία μισθοδοσία του κάθε αστυνομικού. Το υπόλοιπο ποσό της συνδικαλιδστικής εισφοράς επιστρέφεται στις ενώσεις.
Ακολουθεί ο αιτιολογικός πίνακας εσόδων εξόδων εξαμήνου της ΠΟΑΣΥ...




http://www.bloko.gr/
 
Top