Τραγωδία σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι στη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου. Σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, στο παλιό εργοστάσιο Παπακώστα, πίσω από το εργοστάσιο της Κόκα -Κόλα, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με αποτέλεσμα ένας νέος άνθρωπος να καεί ζωντανός, ένας να υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε βαθμό 95% και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με σοβαρά εγκαύματα βγήκαν από το εργοστάσιο άλλα 2 άτομα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το χώρο έφυγαν 2 ακόμη άτομα.

Εκφράζονται φόβοι ότι στο παλιό εργοστάσιο πιθανά υπάρχουν και άλλα άτομα και από την Αστυνομία δόθηκε εντολή για να γίνουν έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι, η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 12.30 το μεσημέρι και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις, επιτόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καπνοί από την πυρκαγιά έφτασαν σαν πυκνό νέφος μέχρι το κέντρο του Βόλου.

Ενας άνδρας, 27 χρόνων Βουλγαρικής καταγωγής, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο της ώρα που ξέσπασε η φωτιά, βγήκε στην είσοδο καιόμενος, ο οποίος τελικά κατέληξε ενώ ένας δεύτερος με σοβαρότατα εγκαύματα.
Αλλα δύο άτομα, μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο Βόλου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο εργοστάσιο βρίσκονται ακόμη τέσσερα άτομα.

Η πυρκαγιά λίγο μετά τη 1.30 τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ επί τόπου βρέθηκε και ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με τους Δημοτικούς Συμβούλους Χρ. Στεφόπουλο και Ν. Μαλαματίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά την εκτέλεση εργασιών στο εργοστάσιο. Ειδικότερα, τα άτομα που βρίσκονταν στο χώρο του εργοστασίου φέρεται να επιχειρούσαν να κόψουν σίδερα, με σκοπό να τα αφαιρέσουν, αλλά λόγω του πολυαιθανίου που υπήρχε στο χώρο προκλήθηκε ανάφλεξη.

Να σημειωθεί πως, η ΕΤΒΑ που διαχειρίζεται το χώρο της ΒΙ.ΠΕ. Βόλου έχει αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι τη φύλαξη των εργοστασίων που καθημερινά περιπολεί τις βραδυνές ώρες.

Επιπλέον, σε επιχείρηση που βρίσκεται δίπλα από το παλιό εργοστάσιο “Παπακώστα”, πρόσφατα έγινε σεμινάριο στους εργαζομένους για την αποφυγή της λεγόμενης “πυρκαγιάς ντόμινο”, που είναι σύνηθες όταν εκδηλώνεται φωτιά σε χώρους βιομηχανικών περιοχών.
http://www.myvolos.net/

 
Top