Υπόμνημα με αίτημα συνάντησης προς όλους τους βουλευτές Δωδεκανήσου ανεξαρτήτου πολιτικής παράταξης απέστειλε σήμερα η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου & Δωδεκανήσου. Στο πλαίσιο των αιτημάτων αναφέρονται, θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα που απασχολούν τους πυροσβέστες, ζητώντας την βοήθεια των βουλευτών για άμεση επίλυση τους. Παρακάτω ανακοινώνουμε ολόκληρο το έγγραφο της Ένωσης.



Θέμα: «Υπόμνημα – Αίτημα συνάντησης»


    Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

     Η Ένωση μας με δεδομένο τη θεσμικά συνδικαλιστική της λειτουργία και αναζητώντας λύσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων και την πυρασφάλεια της περιφέρειας μας, κατέθεσε ένα πλαίσιο αιτημάτων σε όλους τους Βουλευτές Δωδεκανήσου, ζητώντας τους ταυτόχρονα να δρομολογηθεί άμεσα μία συνάντηση μαζί τους, ώστε μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο να αναζητηθούν και να δοθούν οι λύσεις.
       Παράλληλα επισημάναμε,  ότι επιλύνοντας τα παραπάνω προβλήματα που είναι και οι κύριοι άξονες για την επιτυχία του Πυροσβεστικού Σώματος, θα βοηθήσουν όλους εμάς τους Πυροσβέστες να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες εργασίας μας τόσο στην καθημερινότητα όσο και στο επιχειρησιακό κομμάτι παρέχοντας ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη, στην συνείδηση του οποίου είμαστε ψηλά και εκεί είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε.
     Παρακάτω σας κάνουμε γνωστό το πλαίσιο αιτημάτων μας όπως ακριβώς κατατέθηκε στους Βουλευτές Δωδεκανήσου, προς ενημέρωση σας.

ΘΕΣΜΙΚΑ:

Κατάργηση της τροποποίησης του κανονισμού, με την ψήφιση του Π.Δ 93 (ΦΕΚ 154/29-07-2014), που μας επαναφέρει σε πικρές μνήμες του παρελθόντος, όπου διαφέντευε η αναξιοκρατία και η ρουσφετολογία. Μόνο αυτό το συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κάποιος όταν «δημοκρατικά» θα μπορούν να μετακινούν χωρίς κανένα κριτήριο τους πυροσβέστες από τις κεντρικές υπηρεσίες στα υπαγόμενα κλιμάκια και αντίστροφα.
Αντικατάσταση των παλαιών αργών και αναξιόπιστων πυροσβεστικών οχημάτων, του παλαιού υλικοτεχνικού εξοπλισμού, των στολών και μέσων ατομικής προστασίας  που έχουν να αντικατασταθούν από το 2008.
Ενεργοποίηση των διατάξεων των Ν.1568/85 & Ν.3144/2003 όπως ορίστηκαν με τον Ν.3850/2010 περί Υγιεινής και Ασφάλειας, που εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των πυροσβεστών και προστατεύει τη ζωή και την υγεία αυτών. Είναι εγκληματικό για ένα ποσό μέσα στην επόμενη πενταετία των 300.000 € να μη προσφέρουμε τη στοιχειώδη ασφάλεια στους πυροσβέστες.
Ψήφιση επιτέλους ενός αξιοκρατικού Κανονισμού Μεταθέσεων (Π.Δ. 170/1996) που να αφορά όλους τους πυροσβέστες, ένας Κανονισμός ξεκάθαρος που να μην αφήνει περιθώρια μικροπολιτικών παιχνιδιών και ρουσφετιών, που να γνωρίζει ο κάθε πυροσβέστης από τη πρώτη στιγμή που θα βγει από τη Σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών, που θα τοποθετηθεί, για πόσο και πότε τελικά θα πάει να υπηρετήσει στον τόπο συμφερόντων του.
Ψήφιση του Βαθμολογίου Χαμηλόβαθμων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος που ρυθμίζει θέματα ιεραρχίας, κρίσεων, προαγωγών και απολύσεων των κατωτέρων οργάνων και Πυρονόμων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Αναγνώριση του Επαγγέλματος μας ως Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό, ευελπιστούμε μετά από μία σειρά άτυχων συμβάντων σε συναδέλφους μας (θανάτων, τραυματισμών) να ενσκήψει η πολιτεία επιτέλους στο χρόνιο και δίκαιο αίτημά μας.
Μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης που πληρούν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης και ταυτόχρονη ένταξη τους στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα.
Αναβάθμιση της πυροσβεστικής ακαδημίας και δημιουργία ενός κέντρου μετεκπαίδευσης των εργαζομένων, σε ειδικά θέματα και νέες τεχνικές. Έτσι οι εκπαιδευόμενοι, πρακτικά μέσω διαφόρων σεναρίων ασκήσεων και θεωρητικά μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια, θα αξιολογούνται συνεχώς επί της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Εκσυγχρονισμός του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και εναρμονισμός του με τις διατάξεις που διέπουν το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ:
·         Κατάργηση του άρθρου 220, παράγραφος 1 του Ν.4281/2014, περί της δυνατότητας αυτοδίκαιης μετατροπής του ΤΕΑΥΠΣ (Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος) και ΤΠΥΠΣ (Τομέας Πρόνοιας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος), σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) υποχρεωτικής ασφάλισης κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 7 και 8 του ν. 3029/2002 (Α’ 160) και επαναφορά στον πρώτιστο δημόσιο χαραχτήρα του.
·         Χορήγηση της μάχιμης πενταετίας αζημίως για όλο το πυροσβεστικό προσωπικό ως προς τη συμπλήρωση του συντάξιμου χρόνου, αφού σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως πλασματική μιας και προκύπτει στο ότι οι πυροσβέστες εργάζονται 6 ημέρες την εβδομάδα. Παράλληλα να επιστραφούν τα χρήματα σε όλους τους συναδέλφους που έσπευσαν να την αναγνωρίσουν επί πληρωμή.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:

·         Άμεση επιστροφή  ολόκληρου του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στη διαφορά  των αποδοχών που ελάμβαναν οι Ένστολοι πριν την εφαρμογή του Ν.4093/2013 και αυτών που καταβλήθηκαν μετά τις περικοπές ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, μέσω της Υπουργικής Απόφασης που κηρύχθηκε αντισυνταγματική κατ’ αρχήν από την Ολομέλεια του ΣΤΕ (13-06-2014) και κατά δεύτερον από το Τριμελές Συμβούλιο του, μέσω του πρακτικού του (10/2014).
·         Αποπληρωμή όλων των πρόσθετων υπηρεσιών (ρεπό)
·         Θεσμοθέτηση του επιδόματος παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών


    



 Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                                 Ο Πρόεδρος


Δημητρακόπουλος  Ιωάννης                                                                              Χατζηκυριάκος Ιωάννης  
 
Top