0

Τα απόνερα της κρίσης. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, η ανεργία και το τσεκούρωμα των μισθών κατέστησε απαγορευτική τη χρήση των καλοριφέρ. Αποτέλεσμα είναι όχι μόνο η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας και στην Πάτρα, λόγω της αυξημένης καύσης βιομάζας, αλλά και η κατακόρυφη αύξηση των πυρκαγιών σε σπίτια από τη χρήση τζακιου και ξυλόσομπας.
Τα περιστατικά σε σχέση με πέρυσι και προηγούμενα χρόνια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ έψως και 80%. «Σε κάθε βάρδια υπάρχει κι από ένα τουλάχιστον περιστατικό. Οι φωτιές σε σπίτια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και είναι κι αυτό ένα δείγμα της κρίσης» αναφέρει στο thebest.gr o Βασίλης Φερτάκης Πρόεδρος των Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου και μέλος του Δ.Σ. της πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου.
Επισημαίνει μάλιστα ότι υπάρχει κίνδυνος η φωτιά να επεκταθεί κι ακόμα και να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, δεδομένου ότι πολλές καμινάδες περνάνε μέσα από ξυλοσκεπές. Το ίδιο ισχύει όταν  το τζάκι βρίσκεται σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, ενώ αρκετές καμινάδες δεν έχουν φτιαχτεί με τα κατάλληλα υλικά.
Από την άλλη πλευρά, σε αρκετές περιπτώσεις οι καμινάδες δεν έχουν καθαριστεί καθώς ακόμα κι αυτό απαιτεί κάποιο κόστος, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πυρκαγιάς να αυξάνεται.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top