0

Με αυξημένες νεφώσεις θα κυλίσει η Κυριακή σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Κατά διαστήματα βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, θα σημειώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της ανατολικής Πελοποννήσου, καθώς και στα Επτάνησα, τις Σποράδες, τη Κρήτη και τις Κυκλάδες. Κάποιες καταιγίδες φαίνεται να σημειώνονται τις πρωινές κυρίως ώρες, σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Θεσσαλίας. Τα μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα τα έχουν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ωστόσο από το μεσημέρι θα συννεφιάσει και εκεί και θα αρχίσει να βρέχει κατά διαστήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου (500-600μ.), της Στερεάς Ελλάδας (700-900μ.), της Θεσσαλίας (500-600μ.) και της Πελοποννήσου (800-900μ.), ενώ φαίνεται να χιονίζει κατά διαστήματα πυκνά, σε όλους τους νομούς της δυτικής Μακεδονίας.Τοπικά ίσως να χιονίζει και σε μικρότερα υψόμετρα, κυρίως σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται, στη βόρεια Ελλάδα από -1-8oC, στη κεντρική Ελλάδα από 6-12οC, στη δυτική Ελλάδα από 7-13oC, στην ανατολική Ελλάδα από 5-10oC, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από 10-15οC και τέλος στη νότια Ελλάδα από 10-16oC. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στη βόρεια Ελλάδα από ανατολικές, βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στη νότια Ελλάδα από δυτικές, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, στη κεντρική Ελλάδα από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στην ανατολική Ελλάδα από βόρειες γενικά διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και τέλος στη δυτική Ελλάδα από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top