0

M
ε πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας η πόλη μας θα συμμετάσχει στο βραβευμένο Πρόγραμμα Παραστάσεων της Metropolitan Opera «The Met: Live in HD» λήψης και δημόσιας παρουσίασης στο κοινό της Ελλάδας και της Κύπρου (μέσω τεχνολογικού εξοπλισμού μετάδοσης υψηλής ευκρίνειας).
Πρόκειται για τις παραστάσεις όπερας που θα παρουσιάσει ζωντανά η Metropolitan Opera κατά τη διάρκεια της περιόδου 2012-13, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.
Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής παραστάσεις:
- RIGOLETTO-G.VERDI - Σάββατο 16/2/2013, ώρα 19.55 (διάρκεια 3.31΄)
- FRANCESCA DA RIMINI- R.ZANDONAI - Σάββατο 23/3/2013, ώρα 18.00 (διάρκεια 3.57΄)
- GIULIO CESARE - G.F. HANDEL - Σάββατο 27/4/2013, ώρα 19.00 (διάρκεια 4.31΄)

Οι Παραστάσεις θα δοθούν στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, σε μια (1) δημόσια μετάδοση, η οποία θα συνιστά ταυτόχρονη δορυφορική αναμετάδοση της ζωντανής παρουσίασης της Παράστασης στη Metropolitan Opera. Όλες οι παραστάσεις θα μεταδίδονται ακέραιες, περιλαμβανομένου κάθε είδους υλικού εγκεκριμένου από τη Metropolitan Opera.
Τα εισιτήρια θα διατίθενται από το Κατάστημα Musical (Ρήγα Φεραίου 127, τηλ. 2610.620222) και από τα γραφεία της εφημερίδας Πελοπόννησος (Κορίνθου 140 και Γκότση.τηλ. 2614.409544), οι τιμές των οποίων είναι οι εξής:
- €20,00 Γενική Είσοδος
- €15,00 Φοιτητές, άνεργοι, παιδιά
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας έχει εξασφαλίσει αριθμό ειστιηρίων των €15,00 για τα μέλη της, τους οποίους παρακαλεί να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την πρώτη παράσταση (Ελένη Δάσιου 2610.990757).
Στην Πάτρα, η πρώτη παράσταση είναι το αριστούργημα του Verdi «Rigoletto» σε μια νέα παραγωγή και θα μεταδοθεί στις 16 Φεβρουαρίου. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει, ενώ η ανταπόκριση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία με αποτέλεσμα η διαθεσιμότητα των εισιτηρίων να είναι ήδη περιορισμένη.
Την παράσταση «Rigoletto», θα ακολουθήσουν και όλες οι υπόλοιπες προγραμματισμένες παραστάσεις της σεζόν.
Ο ανερχόμενος Ιταλός μαέστρος Michele Mariotti διευθύνει την πρεμιέρα του «Rigoletto», σε μια διαφορετική σκηνοθετική οπτική από τον βραβευμένο με «Tony» σκηνοθέτη Michael Mayer, στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ. Η προσέγγιση του Mayer μεταφέρει την ιστορία από την Ιταλία του 16ου αιώνα στο Λας Βέγκας του 1960. Πρωταγωνιστούν ο Željko Lučić στον ομώνυμο ρόλο, η Diana Damrau στον ρόλο της κόρης του, Τζίλντα, ο Piotr Beczala στον ρόλο του Δούκα της Μάντουας, ο Štefan Kocán στον ρόλο του φονιά, Σπαραφουτσίλε και η Oksana Volkova στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, στον ρόλο της γοητευτικής Μανταλένα, της αδελφής του Σπαραφουτσίλε. «Προσπάθησα να φανταστώ έναν πιο σύγχρονο κόσμο, όπου να διαδραματίζεται η παρακμή του παλατιού του Δούκα, εκεί όπου οι πάντες κυνηγούν την εξουσία, το χρήμα και την ομορφιά», δηλώνει ο Mayer, και συνεχίζει: «Το Λας Βέγκας του '60 ήταν ένας παρόμοιος κόσμος, όπου μια φάρσα μπορούσε να μετατραπεί σε τραγωδία -αυτή είναι η επιτομή των γεγονότων που συμβαίνουν στον Rigoletto».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της Πάτρας επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.cinelesxipatras.gr
Επίσης για το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top