0

Παραμένει αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ο Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος.
Στη θέση του αναμένεται να παραμείνει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος στις κρίσεις του αστυνομικού σώματος που πιθανόν να αρχίσουν μεθαύριο, Παρασκευή 1η Μαρτίου. Ωστόσο σειρά αλλαγών αναμένονται σε κρίσιμα πόστα στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. όπου αναμένεται η προώθηση του κ. Γιάννη Δικόπουλου, όπως και στη θέση του Αττικάρχη όπου
φαβορί είναι ο κ. Γιώργος Σαλαμούρας.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος με εμπειρία σε επιτελικές θέσεις είχε αναλάβει καθήκοντα σε έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. τον Οκτώβριο του 2011. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που χαίρει της εμπιστοσύνης του υπουργού κ. Νίκου Δένδια, αναμένεται να μείνει στο ίδιο πόστο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013, εξαντλώντας τη διετία, τον χρόνο δηλαδή που μπορεί να παραμείνει στη συγκεκριμένη θέση. Με αυτό το δεδομένο οι τωρινές κρίσεις θα αναδείξουν ηγεσία για επτά μήνες και θα υπάρξουν νέες αλλαγές το φθινόπωρο του 2013.

Υπό αυτό το πρίσμα κύριο ζητούμενο είναι τι θα συμβεί με τη θέση του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., την οποία κατέχει ο κ. Αδαμάντιος Σταματάκης, με επιτυχημένη προϋπηρεσία στην Οικονομική Αστυνομία αλλά και πολυετή συμμετοχή στην Επιτροπή για το Ξέπλυμα Χρήματος. Αν υπάρξει αποχώρησή του, τη θέση του αναμένεται να καταλάβει ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος που έχει σειρά υπηρεσιακών επιτυχιών στην Θεσσαλονίκη και θεωρείται έμπειρος αξιωματικός.

Στο κεντρικό επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται η προώθηση του μέχρι σήμερα προϊσταμένου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κ. Δικόπουλου που έχει διατελέσει επί σειρά ετών προϊστάμενος σε υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών αλλά και διοικητής Ασφάλειας Αττικής. Σε περίπτωση αποχώρησης του κ. Παπαδόπουλου από το πόστο που καταλαμβάνει σήμερα, φαβορί για τη θέση του θεωρείται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Βασίλης Χαλάτσης. Και όλα αυτά χωρίς να αποκλείονται οι εκπλήξεις.

Στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας υπάρχει σοβαρή πιθανότητα παραμονής του κ. Δημήτρη Τσακνάκη που θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα τόσο δημόσιας ασφάλειας όσο και τρομοκρατίας. Ωστόσο εξετάζεται η πιθανότητα προώθησης και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. του μέχρι τώρα αναπληρωτή Αττικάρχη κ. Σπύρου Παπασπύρου ο οποίος ήταν επί σειρά ετών προϊστάμενος στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ κτλ.). Ζητούμενο είναι ακόμη η επιλογή για τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Εμ. Παραβολιδάκη και για τον προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής κ. Τσουβάλα που είναι ψηλά στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ. και θεωρείται ότι έχουν σημαντική προσφορά στο σώμα.

Φαβορί για τη θέση του Αττικάρχη είναι ο κ. Γιώργος Σαλαμούρας ο οποίος τον τελευταίο χρόνο ήταν διοικητής Ασφάλειας Αττικής. Τη θέση του πιθανόν να καταλάβει  κ. Δημήτρης Σοφιός, μέχρι σήμερα υποδιοικητής Ασφαλείας, με προϋπηρεσία σε ζητήματα κρατικής και δημόσιας ασφάλειας. Ωστόσο δεν αποκλείονται εσωτερικές μεταβολές της τελευταίας στιγμής.

πηγη bloko.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top