Ο πυροσβέστης του μέλλοντος θα είναι ρομπότ και ακούει στο όνομαThermite RS1-T2.
Το Thermite είναι προϊόν της εταιρείας Howe Technologies και σχεδιάστηκε με βάση τεχνολογίες του αμερικανικού στρατού.
Πρόκειται για ένα μικρό και ανθεκτικό τανκ το οποίο μπορεί να παράσχει πολύτιμες υπηρεσίες πυρόσβεσης σε απομακρυσμένες, επικίνδυνες και δύσβατες περιοχές χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των ανδρών της πυροσβεστικής.
Εκτός από δασικές εκτάσεις το Thermite είναι σχεδιασμένο ώστε να επιχειρεί σε ακραίες συνθήκες όπως σε φωτιές αεροσκαφών, σε διυλιστήρια, χημικές μονάδες ή πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Σε αντίθεση με τον άνθρωπο το Thermite είναι απρόσβλητοαπό καπνούς, αναθυμιάσεις και κούραση, η οποία σημειωτέον αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα παράγοντα πυροσβεστικών δυστυχημάτων.
Το ρομπότ πυροσβέστης είναι τηλεκατευθυνόμενο από ακτίνα 400 μέτρων. Έχει μήκος 1,87 μέτρα, πλάτος 88,9 εκατοστά και ύψος 1,39 μέτρα. Το βάρος του φτάνει τα 744 κιλά.
Το Thermite είναι εύκολα μεταφερόμενο σε οχήματα της πυροσβεστικής. Το κέλυφός του είναι κατασκευασμένο από χάλυβα και αλουμίνιο αεροσκαφών, ενώ μπορεί να παρέχει 2.271, 25 λίτρα νερού ανά λεπτό. Παράλληλα φέρει κάμερα ώστε να εντοπίζει τυχόν εγκλωβισμένους στα σημεία πυρόσβεσης.
Το κόστος του Thermite ανέρχεται σε 98.500 δολάρια.
Δείτε εν δράσει στο video.
 
Top