-
-ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Tην  9-11-2012 εκδόσαμε ως Ε.Α.Κ.Μ ανακοίνωση σχετικά με τον προβληματισμό μας για το τί «είχαν άραγε στο μυαλό τους»  οι πολιτικοί Αρχηγοί, πριν από τις τελευταίες εκλογές, αναφορικά με την μισθολογική αντιμετώπιση των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο προβληματισμός αυτός αναφερόταν κυρίως στις προ των εκλογών εκφράσεις «συμπάθειας» για μη περαιτέρω περικοπή εισοδημάτων και «αντοχή» η οποία έχει εξαντληθεί στον Κλάδο μας διαπιστώνοντας μετά λύπης μας την εκ των υστέρων αθέτηση των υποσχέσεων.
Μετά και την δημοσιοποίηση της νέας τεχνικής βάσης υπολογισμού του εφαπαξ που επιφέρει εώς και 50% μείωση ίσως να μην παίρνουμε απάντηση στον προβληματισμό μας για το τότε σκοπούμενο των τότε εξαγγελιών, αλλά το μόνο σίγουρο που γίνεται αντιληπτό σήμερα και με αυτό στέλνουμε μήνυμα στον Πρωθυπουργό ως κραυγή αγωνίας όντας ο  κύριος εκφραστής συναισθημάτων κατανόησης προς εμάς ότι: Με  αυτήν την απόφαση (υπ’ αριθ. 30854/3809-ΦΕΚ Β’ 3498 από 31-12-2012) του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη  ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΕΡΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ «ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ» ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ-ΘΥΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ. ΤΟ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΗΤΟΙ: Το ταμείο έχει πάρει αποφάσεις αυτορύθμισης – όπως αύξηση των εισφορών από 4.5% σε 7.5%  και χορήγηση του εφάπαξ μετά από 31 έτη πραγματικής υπηρεσίας. Πρόωρη έξοδο από τις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. εντός του 2013 όσων έχουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα   σημαίνει και κατάρρευση των ασφαλιστικών μας ταμείων.
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ.
ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΑΡΙΘΜΗΣΟΥΝ ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ (ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΟΡΚΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» ΚΑΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ «Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι» ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ   «Γ  Κ   Ρ   Ε  Μ   Ι  Σ   Μ  Ε  Ν  Ο»   ΚΑΙ    «Ε   Ξ  Α  Φ  Α  Ν  Ι  Ζ  Ε  Τ  Α  Ι»!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΑΚΤΥΛΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ     ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
http://www.eakm.gr
 
Top