Θέμα: Μη χορήγηση γονικής άδειας στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Είναι γνωστή η κατάφορη αδικία απέναντι στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, σε σχέση με τους υπόλοιπους υπάλληλους των Σωμάτων Ασφαλείας, όπου εφαρμόζεται το δικαίωμα της
χορήγησης γονικής άδειας.
Ο χρόνος πέραν του δεκατετράμηνου που έχει παρέλθει από την πρώτη ερώτηση, με αριθμό 1272/01-11-2011, που κατέθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα για τη νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος χορήγησης γονικής άδειας στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση για να αποκαταστήσει κάτι που προβλέπει ήδη ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.
Επιπροσθέτως επιβάλλεται η κατοχύρωση της γονικής άδειας για του υπάλληλους του Πυροσβεστικού Σώματος, για να είναι άλλωστε συνεπής η κυβέρνηση με τις διακηρύξεις της περί νομιμότητας, που η ίδια επικαλείται κατά το δοκούν.
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι έχει παρέλθει πάνω από ένα εξάμηνο από την απάντηση του Υπουργείου, στην δεύτερη σχετική ερώτησή μας με αριθμό 64/11-07-2012. Σε αυτή μας πληροφορούσε η κυβέρνηση ότι βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την τροποποίηση του κεφαλαίου Δ΄ του π.δ/τος 210/1992. Στην τροποποίηση αυτή μεταξύ άλλων θα περιλαμβανόταν πρόβλεψη και για την άδεια ανατροφής τέκνου, καθώς και ειδικών περιπτώσεων αδειών-διευκολύνσεων λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,
1.    Έχει την πολιτική βούληση η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την κατάφορη αδικία της μη χορήγησης γονικής άδειας στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος;
2.    Και εάν ναι. Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος;

Οι βουλευτές
Γιάννης Γκιόκας

Χρήστος Κατσώτης

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Γεώργιος Λαμπρούλης

Διαμάντω Μανωλάκου                                    πηγη bloko.gr
 
Top