Η μνημονιακή  λαίλαπα συνεχίζει σταθερά να σφαγιάζει το εισόδημά μας, τόσο σε μισθούς όσο και σε εφάπαξ και συντάξεις.
Σε εκτέλεση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3  δημοσιεύτηκε την τελευταία μέρα του χρόνου η απόφαση (υπ’ αριθ. 30854/3809-ΦΕΚ Β’ 3498 από 31-12-2012) του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με την ποια τίθεται πλέον σε νέα τεχνική βάση ο υπολογισμός του εφάπαξ μέσω ενός "εκπληκτικού  μαθηματικού τύπου" από 1-1-2014.
Ο τύπος "τύπου DAVINCI" , με τις πρώτες προσπάθειες αποκρυπτογράφησης του, δείχνει ότι το αναμενόμενο χορηγούμενο  εφάπαξ από 1-1-2014 θα ακολουθήσει τον "κατήφορο".
Ήδη έχουμε ζητήσει τόσο από το ΤΕΑΠΑΣΑ όσο και από το ΤΠΔΥ να μας δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία για το ύψος της διαφαινόμενης ζημιάς.
Σε κάθε περίπτωση και επειδή οι πρώτες εκτιμήσεις (οι συνάδελφοι της (ΠΟΑΞΙΑ μιλούν για μείωση περί 50 %)  προχωρούμε σε στοχευμένες κινήσεις διαμαρτυρίας και προάσπισης του  "από το υστέρημά μας" κεκτημένο.
Παρακάτω δημοσιεύουμε τον  νέο "μνημονιακό τύπο" υπολογισμού του εφάπαξ από 1-1-2014
 Ο τύπος, "τύπος DAVINCI"

Πέρα βέβαια από την ατομική ζημία των συναδέλφων, ξεκάθαρα προκύπτει και ζήτημα για τον ίδιο τον πυροσβεστικό οργανισμό, καθώς αν ισχύσει  η συγκεκριμένη ρύθμιση  θα σημάνει "εξαναγκαστική εθελούσια"  έξοδο των συναδέλφων που θεμελιώνουν ή θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στο 2013, πλήττοντας τόσο την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του, όσο και την κατάσταση των Ταμείων μας.
πηγη eapsgr
 
Top