ΕΑΠΣ: "Νέα επιδρομή μέσω φόρων στο φτωχολόγιο μας..."
"Φόροι.Βάλετε φόρους,βάλετε εις την πτωχήν μας ράχη,ποτίστε με το αίμα μας την άρρωστη πατρίδα σεις το κρασί και τον καπνό που πίνετε μονάχοι κι εμείς να σας κοιτάζομε με μάτι σαν γαρίδα Βαριά φορολογήσετε και το νερό που τρέχει βάλετε φόρους, βάλετε, η πλάτη μας αντέχει.
Γ.Σουρής.
                                                               
Συνάδελφοι

Οι τροικανοί εισβολείς στη
χώρα μας, το λόμπι των κερδοσκόπων - τοκογλύφων, δεν έχασαν την ευκαιρία να μας καλοχρονίσουν και πρώτες μέρες του "τρίτου μνηνονιακού χρόνου στην πατρίδα μας" εξαπολύθηκε η νέα επιδρομή στο εναπομείναν εισόδημά μας.

Διατελώντας ήδη σε σοκ, βλέποντας το μισθό του Ιανουαρίου με την τεράστια μείωση  (τακτική - αναδρομική), χρωστώντας τις δόσεις για την περσινή εφορία, τα χαράτσια της ΔΕΗ, τα τέλη, τις έκτακτες εισφορές, εν μέσω βαρυχειμωνιάς, ήρθε η ψήφιση του ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, πριν λίγες μέρες.

Ένα νέο τσεκούρωμα των αποδοχών μας, μποναμάς του 2013 ειδικά για τα συνήθη θύματα,εμάς τους μισθωτούς.

Μειώσεις που θα δούμε άμεσα στις αποδοχές μας, καθώς, με τις νέες κλίμακες του φόρου εισοδήματος, θα αυξηθεί η μηνιαία παρακράτηση φόρου.

Το νέο  "μνημονιακό " χτύπημα ξεδιπλώνεται με:

    Την κατάργηση του ατομικού αφορολογήτου των 5.000€.
    Την κατάργηση της προσαύξησης του αφορολογήτου, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
    Την κατάργηση της  φοροαπαλλαγής που αφορούν τους τόκους των στεγαστικών δανείων.
    Την κατάργηση της  φοροαπαλλαγής που αφορούν ασφάλιστρα και  ενοίκια πρώτης κατοικίας.
    Τον περιορισμό του αφορολόγητου που αφορά δαπάνες από τα νοσήλια (έκπτωση φόρου 10%), τα ιατρικά έξοδα και την διατροφή μεταξύ συζύγων.
    Την καθιέρωση υποχρέωσης συλλογής αποδείξεων, το άθροισμά των οποίων πρέπει να είναι ίσο με το 25% του ετήσιου εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 42.000 €, προκειμένου να μην επιβληθεί επιπρόσθετος φόρος. Στη συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπεται  έξτρα φοροποινή  για όποιον  δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό που απαιτείται,πληρώνοντας  επιπλέον 10% έως  και 22%.

  Δυστυχώς ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Η αδιέξοδη πολιτική του "μνημονίου" συνεχίζει ακάθεκτη την ουσιαστική πολιτική της εξαθλείωσης των Ελλήνων.

Οι άγριες περικοπές του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3, συμληρώνονται με το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο και εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο το εισόδημά μας και πυρπολούν τη ζωή μας.

Και ενώ δεν στέγνωσε το μελάνι από τα παραπάνω, διαρρέεται ότι θα ακολουθήσει και άλλο φορολογικό, ενώ παραμένει ακόμα νωπή η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών προς  σε μας,  ότι το 2013 θέλει αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ  από το μισθολόγιό μας, το οποίο και σκοπεύει αν το ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙ(;).

Συνάδελφοι

Το τελευταίο διάστημα  τα στελέχη της ΕΑΠΣ μαζί με τα σωματεία  των αστυνομικών και λιμενικών , έδωσαν έναν συνεχή και πολλές φορές δυναμικό αγώνα.

Δυστυχώς πολλοί από τους συναδέλφους μας, πίστεψαν ότι από την ασφάλεια του Κ.Ψ. θα αποκρουστεί η μνημονιακή λαίλαπα και νόμιζαν ότι "ως γραφικοί"  πολιτικολογούμε ή κινδυνολογούμε.

Η σημερινή δεινή μας κατάσταση, δυστυχώς μας επιβεβαίωσε. Αν δεν εγερθεί το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού, ενισχύοντας μαζικά τον συνδικαλιστικό αγώνα, οι "μνημονιακοί εισβολείς" θα  επανέρχονται συνεχώς μέχρι  τον πλήρη αφανισμό της ζωής μας.
Με τον καινούριο χρόνο καλούμε όλους τους συναδέλφους  σε αγωνιστική επαγρύπνηση, σε κάλεσμα να αποκρούσουμε τους νέους εμπρησμούς στη ζωή μας
πηγη bloko.gr
 
Top