Τελικά η τρόικα έδωσε την λύση για να απορροφηθούν και οι υπόλοιποι ΠΠΥ αλλά δεν εισακούστηκε προς το παρόν.
Για μια ακόμα φορά δεν τηρήθηκε η νομιμότητα όπως θα έλεγαν κάποιοι!
Αλλά ας δούμε τα πράγματα από την αρχή.
Στην τοποθέτηση του στην επιτροπή της βουλής ο αξιότιμος κ. πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ για το σχέδιο νομού είχε πει ότι υπάρχουν στους 5387 εποχικούς γύρω στους 680 οι οποίοι δεν είχαν αλλάξει τα Ι+ και που ενδέχεται πολλοί από αυτούς να τα αλλάξουν βάσει πάντα των στοιχείων του αρχηγείου για τους εποχικούς πυροσβέστες που είχαν δουλέψει το 2010 και τα έγραφα τα οποία είχαν μαζέψει αρχές του 2011.
Μετά από ένα χρόνο έχουμε το δικόγραφο των επιλαχόντων που μας λέει για 350 αλλαγμένα από τον στρατό και 40 από την επιτροπή του Π.Σ.
Ακολουθεί το εξώδικο των επιλαχόντων το όποιο αναφέρει 507 συναδέλφους που τα έχουν αλλαγμένα από τις στρατιωτικές επιτροπές .
Πρόσφατα από αυτούς που κατέβηκαν στην πορεία μάθαμε ότι έγκυρη πηγή μίλησε για 180 περίπου αλλαγμένα στο σύνολο.
Τώρα εδώ είναι ένα θέμα αυτός ο αριθμός πρόεκυψε από τότε που μάζεψε η ΠΟΣΠΥΔ τα απολυτήρια στρατού μέχρι και την προκήρυξη δηλ. από τους 680 που δεν τα είχαν αλλάξει μέχρι τις αρχές του 2011 τα απολυτήρια στρατού ή από το σύνολο των επιτυχόντων που ελέχθηκαν δηλ έως τα 39 μόρια τουλάχιστον.
Αυτό το λέω γιατί ακούστηκε ότι προσπαθούν να βρεθεί μια λύση για να ικανοποιηθούν και οι δυο πλευρές.
Και η λύση έρχεται με ένα μήνυμα που ήρθε στα κινητά κάποιων συναδέλφων στις 19/11/2012. 
<<Ενημέρωση μελών.
Από 1/1/2013 αναμένεται να ισχύσει ο θεσμός της εφεδρείας στους ΠΠΥ.
1) Άνω των 48! «Εγώ κάτι άκουσα για άνω των 45»
2) Στους αποφοίτους ΥΕ.
Παρακαλώ κοινοποιήστε>>
Να λοιπόν που για μια ακόμα φορά η τρόικα δίνει τη λύση στα προβλήματα μας για να μας βγάλει από την μιζέρια μας το ποιος θα φάει τον άλλο.
Πιστεύω τώρα ότι μετά από την τήρηση της νομιμότητας της γνωμοδότησης του ΝΣΚ που φώναζαν κάποιοι τώρα το καινούργιο σύνθημα τους θα είναι η τήρηση της γνωμοδότησης της τρόικας ως προς τις εφεδρείες που έχει προτείνει.

Πάντα υπάρχει λύση, φτάνει να υπάρχει καλή θέληση!!

πηγη epoxikos.forumotion.com
 
Top