Ο Δένδιας ενέπαιξε τους αξιωματικούς σε μισθολογικό και αναδιάρθρωση
Σοκ και παγωμάρα προκάλεσε πριν από λίγη ώρα η σύντομη ομιλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ όπου διεξάγεται το συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ.
Νωρίτερα, ο κ. Γεωργατζής, με μια σκληρή ομιλία απευθυνόμενος στον κ. Δένδια τον εγκάλεσε τόσο για το
μισθολογικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί το ένστολο προσωπικό φέρνοντας ως συμβολικά χαρακτηριστικό παράδειγμα το μισθό του αρχηγού της Αστυνομίας που είναι κατώτερος από το μισθό καθαρίστριας διορισμένης σε υπουργείο χωρίς αυτό όπως είπε ν' αποτελεί ψόγο για την εργαζόμενη γυναίκα, όπως επίσης έθιξε το ζήτημα της επικείμενης πριβέ αναδιάρθρωσης που σχεδιάζει ο πάνσοφος υπασπιστής.
Ο κ. Δένδιας, επιχείρησε να σηκώσει το γάντι αλλά το έκανε με τόσο άκομψο και άγαρμπο με αποτέλεσμα να εισπράξει στο τέλος της ομιλίας του το χλιαρό και επιβεβλημένο κατ' ανάγκη χειροκρότημα του ακροατηρίου.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε ότι παρότι ψήφισε το σχετικό νομοθέτημα αναγνωρίζει πως υπάρχουν αδικίες σε βάρος των ένστολων προκαλώντας μούδιασμα και θυμηδία. Αμέσως μετά επανέλαβε ότι είναι πολλοί οι 61.000 αστυνομικοί και είναι επιβεβλημένη η ορθολογική μείωση, για να συνεχίσει τις παλινωδίες ζητώντας μεγαλύτερη καταβολή προσπάθειας στη μάχη κατά του εγκλήματος κάνοντας επίκληση στη φιλοτιμία και στη φιλοπατρία των υπηρετούντων.
Και στο δεύτερο σκέλος που έθιξε ο κ. υπουργός πέτυχε ... εξίσου "υψηλές" επιδόσεις στην εξαγωγή θετικών εντυπώσεων. Στο θέμα της αναδιάρθρωσης ο κ. Δένδιας από τη μια είπε πως έχουν γίνει ανοιχτές προσκλήσεις προς όλους να καταθέσουν προτάσεις κι από την άλλη ότι ολοκληρώνεται και μία δεύτερη μελέτη του ΚΕΜΕΑ. Το ερώτημα ωστόσο που ανακύπτει είναι επί ποίου θέματος να τοποθετηθούν οι συνδικαλιστές; Επί ποιου σχεδίου; Του σχεδίου που έχει υπό μάλης από το 2009 ο αμερικανόπνευστος υπασπιστής του και τώρα έβγαλε από τη ναφθαλίνη και ευαγγελίζεται ο υπουργός αλλά εξακολουθούν να το κρατούν επτασφράγιστα κρυμένο;
Πάνω σε ποιες αρχές και συντεταγμένες να τοποθετηθούν σ' αυτούς που απεύθυνε την πρόσκληση;
πηγη bloko.gr
 
Top