Η ερώτηση μας είναι και καυστική και ρεαλιστική... Γιατί όταν διαβάζει κανείς την παρακάτω είδηση βλέπει το γιατί έχουμε σηκώσει δημοσιογραφικά τόσο ψηλά το θέμα της ατιμωρησίας, της μη εφαρμογής του νόμου σε όλο τον δημόσιο τομέα και ειδικά στην Πυροσβεστική με τα όσα γίνονται και τις τελευταίες ημέρες.  Στον πλέον ικανό και έντιμο άνθρωπο, όταν έχει σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, δεν μπορεί να κάνεις τίποτα άλλο από το να εφαρμόσεις τον μόνο.  Που σίγουρα δεν προβλέπει ούτε να του δώσεις προαγωγή, ούτε να τον κάνεις αρχηγό ενός σώματος.

Τι έλεγε η είδηση που διαβάσαμε στο Onalert; "Αργία και για στρατιωτικούς προβλέπει το μεσοπρόθεσμο, πρόβλεψη που μέχρι τώρα υπήρχε μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert μέχρι χθες είχαν ζητηθεί από το ΓΕΕΘΑ οι λίστες με τα ονόματα στρατιωτικών οι οποίοι έχουν μπροστά τους δίκες κυρίως για ποινικά και σοβαρά αδικήματα. Όσοι έχουν ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις και μέχρι αυτές να τελεσιδικήσουν θα τεθούν σε αργία. Είναι η πρώτη φορά που η αργία θα ενεργοποιηθεί στις ΕΔ. Μέχρι τώρα υπήρχε μόνο η “ποινή” της διαθεσιμότητας κατά τη διάρκεια της οποίας ο στρατιωτικός ελάμβανε τα τρία τέταρτα των αποδοχών του. Σε κατάσταση αργίας θα λαμβάνουν ακόμη χαμηλότερο ποσοστό, περίπου 50% των αποδοχών,για ένα χρόνο.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η συγκεκριμένη απόφαση αφορά μερικές δεκάδες αξιωματικούς αν και ακόμη οι λίστες “χτενίζονται”...."


Είναι επομένως εύκολο να αντιληφθεί κανείς γιατί "φωνάζουμε" όλο αυτό το διάστημα.  Θα εφαρμοστεί η αργία ΜΟΝΟΝ στις Ένοπλες Δυνάμεις ; Θα εφαρμοστεί σε όλο το Δημόσιο; Θα εφαρμοστεί και στην Πυροσβεστική;  Και το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο όταν ανάμεσα σε αυτούς που έχουν εκκρεμότητα με την δικαιοσύνη είναι και ο μόλις προσφάτως τοποθετηθείς Αρχηγός του ΠΣ!!!!  Ο οποίος ως γνήσιος Έλληνας ή και δημόσιος υπάλληλος προήγαγε και τοποθέτησε στην θέση του επιτελάρχη άλλον αξιωματικό που έχει και αυτός εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη!!!  Και αύριο θα προαχθούν όπως προάχθηκαν και πέρυσι και άλλοι αξιωματικοί που βρίσκονται στην  ίδια θέση με αυτόν!

Στις ένοπλες δυνάμεις μας μιλάνε για μερικές δεκάδες αξιωματικούς.  Έλα που στο Πυροσβεστικό Σώμα πρέπει να είναι γύρω στους σαράντα (ναι 40, καλά διαβάσατε) Αξιωματικούς που τους έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.  Και μην μας αδικήσει κανείς ότι δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι διώκονται, απλά έχουμε χάσει και εμείς το μέτρημα...  Γιατί άλλοι διώκονται για ένα κακούργημα, άλλοι για δύο και κάποιοι για τρία!!!  Μέχρι στιγμής....

Και τι θα γίνει τώρα κύριε Δένδια;  Βλέπετε τα κατορθώματα σας;  Όταν δεν ακούτε τις έντιμες φωνές, όταν δεν εξετάζετε τα όσα σας καταγγέλλουν, όταν δεν εφαρμόζετε τον νόμο, ιδού τα αποτελέσματα.  Θαυμάστε τα έργα σας...  Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που έχετε καταντήσει έτσι οι πολιτικοί και σας αναθεματίζει ο κόσμος.

Άντε λοιπόν να δούμε και την ηγεσία του ΠΣ και το επιτελείο  σε αργία...  Πάνω που λέγαμε ότι τα είχαμε δει όλα!!!
 
Top