Η θέση της ΕΑΠΣ για τις κρίσεις και τις μελλοντικές "κρίσεις" και προκλήσεις
Μετά τη χθεσινή παραίτηση του  Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου κ.Μπονάτσου, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την επιλογή του νέου Αρχηγού, αλλά και για την αναπλήρωση των κενούμενων θέσεων στην πυροσβεστική ηγεσία.
Η αλλαγή της πυροσβεστικής ηγεσίας, στην παρούσα κρίσιμη "μνημονιακή εποχή" δεν μπορεί να περιοριστεί  μόνο στην
αλλαγή προσώπων.
Και αυτό κατά μείζονα λόγο είναι η ευθύνη της πολτικής ηγεσίας του Υ.Δ.Τ..ΠΡΟ.ΠΟ.

Αυτή την στιγμή, η πολιτική ηγεσία, πρέπει να  εφοδιάσει και να στηρίξει την νέα πυροσβεστική ηγεσία με όλα τα απαραίτητα μέσα, θεσμούς και πολιτικές πρωτοβουλίες για να επουλώσει τις μεγάλες παλιές και νέες πληγές που έχουν γονατίσει τον πυροσβεστικό οργανισμό.

Και ειδικά σήμερα δεν υπάρχει περιθώριο για να πει κανείς από τους ηγήτορες ότι ήταν "αδιάβαστος" των προβλημάτων.

Η  νέα πυροσβεστική ηγεσία πρέπει να ανασύρει "κάτω από το χαλί" και με πολιτικές πρωτοβουλίες του Υ.Δ.Τ..ΠΡΟ.ΠΟ. να δώσει άμεσα λύσεις.

Ο κατάλογος μακρύς.
Εξαθλιωμένο οικονομικά πυροσβεστικό προσωπικό
απαρχαιωμένο θεσμικό πλαίσιο σε όλους τους καίριους τομείς (κανονισμός μεταθέσεων, κανονισμός προαγωγών, εσωτερικός κανονισμός υπηρεσίας)
 παράνομο ωράριο στις Π.Υ.
 καθεστώς εκβιαζόμενης παράνομης υπερεργασίας
ανεφάρμοστοι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί.
απαρχαιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα
 δαιδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας
 τεράστιες ελλέιψεις σε μέσα και εξοπλισμό.

Όλα τα παραπάνω  σε συνδυασμό με  την τελευταία "φαστ τρακ" τριχοτόμηση του πυροσβεστικού προσωπικού, όπου φόρτωσε στο Π.Σ. δεκάδες προβλήματα με ευθεία απήχηση την αποτελεσματικότητα και την επαγγελματική του υπόσταση, δημιούργησαν τα σημερινά δυσβάσταχτα  βάρη της καθημερινότητάς μας.

Η προάσπιση της "πολιτικής προστασίας της χώρας", ειδικά σήμερα που η μνημονική λαίλαπα σαρώνει τη χώρα είναι ακόμα πιό σημαντική, γιατί το κόστος αποκαταστάσεων των καταστροφών, όπως είναι γνωστό είναι τεράστιο.

Η αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση των δομών του Π.Σ, η οικονομική και επαγγελματική στήριξη του πυροσβεστικού προσωπικού   μπορούν να ανασχέσουν τον κατηφορικό δρόμο των αντιπυροσβεστικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν.

Να ευχηθούμε στον νέο Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ Σ.Γεωργακόπουλο καλή επιτυχία στα καθήκοντά του, στο τιμόνι του Π.Σ.  Περιμένουμε να σταθεί δίπλα στο δοκιμαζόμενο πυροσβεστικό προσωπικό και να  αποκαταστήσει με θεσμικό τρόπο τις διαδικασίες και τα όργαν που θα εξασφαλίζουν εργασιακή ειρήνη, σημοκρατική συμμετοχή, διαφάνεια και  αξιοκρατία.

Τέλος ευχόμαστε στον απερχόμενο Επίτιμο Αρχηγό του Π.Σ. κ. Π.Μπονάτσο υγεία  γαλήνη και μακροημέρευση στην μετά την "αφυπηρέτηση" περίοδο της ζωής του.
πηγη bloko.gr
 
Top