Αρ.πρωτ.230                                                            

          Αθήνα,  15/10/2015

                                                       

                                                     

                                                         ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

                                                                      ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.



  ΘΕΜΑ:  «Ενημέρωση για τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις που  προωθούνται στο  Eφαρμοστικό  Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών – Πόρισμα επιτροπής Σοφών»

   

    Συνάδελφοι,

     Κατόπιν επεξεργασίας Του Σχεδίου Νόμου « Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» σας διαπιστώσαμε  τα ακόλουθα :

α) Καταργείται η παρ. 7 του άρθρου 1 του Ν. 4336/2015 που διατυπώνεται ως εξής  « τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα υποχρεούνται σε αποχώρηση από την υπηρεσία όπως ειδικότερα θα ρυθμιστεί νομοθετικά, πριν από τη συμπλήρωση του 58ου  έτους της ηλικίας τους. »

 β) Επαναφέρει σε ισχύ την προηγούμενη διατύπωση της παρ. 4 του άρθρου 20 του ν. 3865/2010 και συγκεκριμένα ότι « για τα στελέχη των Ε. Δ., των Σ. Α.  και του Πυροσβεστικού  Σώματος που δεν υπάγονται στις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1-1-2015 και μετά, δικαιούνται σύνταξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους ή 40 έτη συντάξιμης υπηρεσίας.

 γ) Προστίθεται εδάφιο στην παρ. 4 του άρθρου 20 του ν. 3865/2010 ως εξής :

«Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα υποχρεούνται σε αποχώρηση από την υπηρεσία πριν από την συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους»

     Επί της ουσίας από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό μας σύστημα δεν προκύπτουν ουσιώδες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και αναμένουμε την τελική τους διαμόρφωση καθώς και τις σχετικές εγκυκλίους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

     Παρόλο τα ανωτέρω μετά την σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την πρόταση ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος της Χώρας, (ΥΑ 37564/∆9.10327/21.8.2015 (επιτροπή Σοφών), το οποίο επιτροπή της Ομοσπονδίας μας το επεξεργάζεται προκειμένου να βγάλει τα συμπεράσματα της, επαγρυπνούμε, διότι από μια πρώτη ανάγνωση προβλέπουμε από τον Νοέμβριο σημαντικές αρνητικές εξελίξεις, στο ασφαλιστικό καθεστώς του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.

                   

ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ σε μορφή pdf





Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.





       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              O   ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                      ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

http://www.poeyps.gr/
 
Top