Σοκαριστικές είναι οι πρώτες εικόνες που μεταδίδουν τα ρωσικά δίκτυα από το σημείο συντριβής του αεροσκάφους με τους 224 επιβάτες στο βόρειο Σινά νωρίς σήμερα το πρωί κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες.

Παράλληλα, συγκλονίζουν οι σέλφι και φωτογραφίες που τραβούσαν οι ανύποπτοι επιβαίνοντες λίγο πριν την απογείωση του μοιραίου αεροσκάφους, πολλοί από τους οποίους είχαν προλάβει να αναρτήσουν  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσίευσαν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Σε φωτογραφίες που ανάρτησε το lIfenews φαίνεται ένα καμένο κατεστραμμένο φτερό σε μια ερημική περιοχή, ενώ σε μια άλλη φαίνεται να βγαίνει καπνός από το τμήμα του αεροπλάνου.

Συγκλονίζουν και οι περιγραφές των διασωστών από το σημείο της τραγωδίας, που λένε ότι είδαν διάσπαρτα πτώματα, σορούς απανθρακωμένες, σώματα να κείτονται σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής, ενώ λένε ότι αντίκρισαν και πολλά θύματα δεμένα με τις ζώνες τους στα καθίσματά τους.


Αμέσως μετά την επιβεβαίωση του τραγικού δυστυχήματος εκατοντάδες συγγενείς των επιβατών - μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά - έσπευσαν στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης για να μάθουν νέα για τα συγγενικά τους πρόσωπα.


Ωστόσο οι πληροφορίες που φτάνουν από την Αίγυπτο επιβεβαιώνουν το πιο τραγικό σενάριο καθώς παρά τις αρχικές πληροφορίες για φωνές που ακούγονταν από τα συντρίμμια του αεροσκάφους δεν επιβεβαιώθηκαν και οι τελευταίες ειδήσεις από το σημείο αναφέρουν πως όλοι οι επιβάτες είναι νεκροί. 


Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν πρώτα στο Ελ Αρίς, την περιοχή δηλαδή στην οποία συνετρίβη το αεροσκάφος της Kogalymavia, εντόπισαν το αεροσκάφος κομμένο στα δύο.

Το ένα τμήμα της ατράκτου είχε πάρει φωτιά, ενώ το δεύτερο είχε πέσει πάνω σε βραχώδες έδαφος. Μέχρι στιγμής οι διασώστες έχουν απομακρύνει από τα συντρίμμια τουλάχιστον 100 νεκρούς επιβάτες μεταξύ αυτών και τα 17 άτυχα παιδιά που βρίσκονταν στη μοιραία πτήση.



 
Top