Αριθ. Πρωτ:1073                                                   Αθήνα: 25.10.2015
       Αρ. Σελίδων: 2
                                                                                Προς: Σωματεία Μέλη
     Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Την Πέμπτη 22/10/2015, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ/Σ της Ομοσπονδίας μας κατά το οποίο αποφασίστηκαν και έγινε ενημέρωση για τα παρακάτω:

1) Ενημερώθηκε το Δ/Σ από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας για τις συνδικαλιστικές ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί και τις εξελίξεις στα εργασιακά μας ζητήματα: α) έχει ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής του σχετικού Π.Δ. για την ανανέωση της θητείας των Συμβασιούχων για την επόμενη τριετία, β) προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη των επιλαχόντων Π.Π.Υ. γ) Σχετικά με την διευθέτηση του καθηκοντολογίου επισημάνθηκε ότι είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Προ.Πο να επιτευχθεί με τροποποίηση στον υπάρχον νόμο επειδή θα ήταν πιο άμεσο από το να γινόταν με Π.Δ που είναι αρκετά χρονοβόρο και ότι θα πρέπει να επιδιώξαμε εκ νέου να το πετύχουμε με αυτόν τον τρόπο (τροποποίηση στον νόμο 4249/2014) δ)είμαστε σε αναμονή συνάντησης με τον Υπουργό Προ.Πο και τον νέο Γ. Γραμματέα κατά την οποία αναμένεται να μας ενημερώσουν για τις προθέσεις και τον τρόπο επίλυσης των εργασιακών ζητημάτων που τους έχουμε θέσει.Από τον Πρόεδρο προτάθηκε να οργανωθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις εάν και αυτήν την φορά δεν έρθουν ουσιαστικά αποτελέσματα από την αναμενόμενες συναντήσεις με τον Υπουργό και Γ.Γραμματέα.
     Επίσης έγιναν συστάσεις από τον Πρόεδρο σχετικά με τις πληροφορίες που μας γνωστοποιήθηκαν από διάφορα Υπουργεία ότι κάποιοι Συνάδελφοι εν αγνοία της Ομοσπονδίας καπηλευόμενοι το όνομα της, πραγματοποιούν επικοινωνίες και παρεμβάσεις σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν της Ομοσπονδίας και ζητήθηκε από το Προεδρείο οι ενέργειες που πραγματοποιούνται από τα μέλη του Δ/Σ και τα Σωματεία να γίνονται αποκλειστικά σύμφωνα με το «υπόμνημα των 5 βασικών προτάσεων» της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. χωρίς παρεκκλίσεις ανάλογα με το τι εξυπηρετεί τον καθένα προσωπικά.
  Αποφασίστηκε η Ομοσπονδία να καταβάλει το σύνολο των χρημάτων που περικόπηκαν από την επιβολή ποινών σε Συναδέλφους Συνδικαλιστές, ύστερα από συνδικαλιστικές ενέργειες που πραγματοποίησαν για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών τους.
2) Έγινε ενημέρωση από τα παρευρισκόμενα μέλη της οικονομικής επιτροπής και τον λογιστή του πορίσματος οικονομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας μας από ιδρύσεώς της έως και το 2014.
Σύμφωνα με το πόρισμα παρουσιάζεται εκτιμούμενο έλλειμμα της τάξεως των 50.000 € μόνο από τα στοιχεία που είχε στην κατοχή της η Ομοσπονδία. Υπενθυμίζουμε ότι τα οικονομικά παραστατικά και βιβλία από ιδρύσεως της Ομοσπονδίας έως και το έτος 2011 δεν παραδόθηκαν ποτέ από τον πρώην Ταμία κ. Κίμωνα Μουστάκα. Το δικαστήριο έχει δικαιώσει την Ομοσπονδία μας και έχει διατάξει την παράδοση τον βιβλίων από τον πρώην Ταμία στην Ομοσπονδία κάτι που δεν έχει γίνει έως σήμερα.
Σε ότι αφορά τις οικονομικές εκκρεμότητες που παρουσιάστηκαν από 01-01-2014 έως και 19-01-2014 για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει στο Συνέδριο, (διάστημα που αφορά την προηγούμενη διοίκηση) σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, δεν αποκαταστάθηκαν και έτσι σε εκτέλεση της απόφασης του Συνεδρίου προχωράμε σε δικαστικές ενέργειες για τον καταλογισμό ευθηνών όπου αναλογούν.
    Από το Δ/Σ έγινε δεκτή η πρόταση του Προέδρου, να ενημερωθούν και να κοινοποιηθεί στα Σωματεία το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου και η Ομοσπονδία να κινηθεί νομικά για όλα τα παραπάνω ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου για την οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας όλα αυτά τα έτη.
Σημ: Ο οικονομικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε από την ημέρα ιδρύσεως της Ομοσπονδίας έως και το έτος 2014. Όλο το εκτιμούμενο έλλειμμα παρουσιάζεται στο διάστημα διαχείρισης των προηγούμενων Διοικήσεων και όχι στο διάστημα που αφορά την τωρινή Διοίκηση. Σε ότι αφορά την τωρινή Διοίκηση δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό.
Συνάδελφοι,
    Η ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου δυστυχώς ενίσχυσε τις υποψίες και τις φοβίες μας σχετικά με την οικονομική διαχείριση στην Ομοσπονδία μας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτός ήταν και ο λόγος που από τις πρώτες αποφάσεις αυτής της Διοίκησης ήταν η σύσταση οικονομικής επιτροπής με λογιστή για τον έλεγχο των οικονομικών της Ομοσπονδίας. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος των επιθέσεων και της λάσπης που δέχεται το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας από συγκεκριμένα άτομα.
Επανειλημμένες φορές σας έχουμε πει ότι δεν φοβόμαστε την σύγκρουση με την «σαπίλα» και τους «σκοτεινούς δρόμους» και το κάνουμε πράξη. Σας είπαμε ότι θα πρέπει να καμαρώνετε ως μέλη αυτής της Ομοσπονδίας για αυτούς που έχουμε βάλει απέναντί μας και συγκρουόμαστε. Κοιτάξτε ποιους έχουμε βάλει απέναντί μας και προπάντων για ποιούς λόγους τους έχουμε απέναντί μας. Κοιτάξτε και το πόρισμα της οικονομικής επιτροπής και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε αποφασίσει το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο και θα φτάσει....τον λόγο στο εξής τον παίρνει η δικαιοσύνη και εμείς αφοσιωνόμαστε αποκλειστικά στα εργασιακά μας προβλήματα.
Ευχαριστούμε άλλη μία φορά για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, παρά τις αντίξοες συνθήκες και καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.
                                                   Με εκτίμηση,
                                             Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
             Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                 Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
     Τηλ: 6974709262                                                                  Τηλ: 6945956027

http://forestfirefightersgreece.blogspot.gr/
 
Top