Εάν κάποιος δεν γνώριζε την προηγούμενη επαγγελματική ιδιότητα του κ. Τόσκα, το τελευταίο που θα σκεφτόταν στην ... "ιεράρχηση" της σκέψης του θα ήταν αυτή του στρατωτικού. Εκτός εάν
διέκρινε κάτι στο φιζίκ και στον μπιχαβιορισμό του.

Ως στρατιωτικός ο κ. Τόσκας πάντως, έχει ανατρέψει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα με έναν επιθετικό νεωτερισμό, οποιαδήποτε συνώνυμη έννοια με την ιεραρχία. Τοποθέτησε αρχικά ως διευθυντή του γραφείου του συνταγματάρχη του Στρατού, ο οποίος θεωρητικά και αντικεμενικά εκδίδει όρντινα και κατευθυντήριες οδηγίες προς ταξίαρχους και στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ και του Π.Σ. μέχρι ακόμα και τους αρχηγούς τους. Παρακάμπτουμε την αποφράδα συνειρμική σημειολογία της λέξης συνταγματάρχης, όπως παρακάμφθηκε για λόγους τακτικής και εύσχημα τακτ ο συνταγματάρχης, με την "αντικατάσταση" του απο το δημοφιλή και πλήρως αποδεκτό στις τάξεις των υπηρετούντων στην Αστυνομία, Βασίλη Μαστρογιάννη.

Με την επιλογή του νέου γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ακολουθήθηκε πάνω κάτω η ίδια συνταγή- απωθημένο Τόσκα. Ο κ. Γιάννης Καπάκης, είναι 4 ή 5 σειρές πίσω από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου, Μάλιστα, ο σημερινός αρχηγός ήταν μέλος του συμβουλίου κρίσεων που αποστράτευσε τον πρώτο.

Αλλά όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, χρόνου φείδου. Απ' οποιαδήποτε πλευρά κι αν το δει κανείς και υπό οποιουδήποτε οξύμωρου πρίσματος.

http://www.bloko.gr/
 
Top