Δεν λέει να κοπάσει ο πολιτικός σάλος με αφορμή το “πόθεν έσχες” του του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη ειδικά μετά τις υπόνοιες ότι
επιχειρείται “κουκούλωμα” μέσω νέας δήλωσης στην επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Φλαμπουράρης δεν δήλωσε τη μεταβίβαση μετοχών αξίας σχεδόν ενός εκατομμυρίου της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ η οποία έγινε τον περασμένο Απρίλιο στη σχετική δήλωση πόθεν έσχες. Το γεγονός ότι δίδεται η δυνατότητα στον υπουργό, μέντορα του Αλέξη Τσίπρα, να καταθέσει νέα τροποποιητική δήλωση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

“Λέω άσε τα πράγματα να εξελιχθούν και εδώ είμαστε” είπε ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας στο Mega, τόνισε πάντως ότι για τις 60 περιπτώσεις πόθεν έσχες “αυτοί έχουν εκκρεμότητες, έστειλα μια επιστολή που είπα εντός 10 ημερών θα πρέπει να αποσαφηνιστεί”. Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση Φλαμπουράρη ο κ. Βαρεμένος ανέφερε πως “ο νόμος λέει ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο ελεγχόμενος μπορεί να προσκομίσει ότι έγγραφο του ζητηθεί. Όχι, νέα δήλωση.”

Στην ερώτηση εάν ως πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής εγγυάται πως δεν θα υπάρξει κουκούλωμα ο Γιώργος Βαρεμένος ανέφερε πως “οι ορκωτοί λογιστές έχουν κάνει τη δουλειά τους, σε κάποιες περιπτώσεις ζητούν δικαιολογητικά, τροποποιητική δήλωση κάποιος μπορεί να κάνει.”

Κατά πολλούς ωστόσο το ζήτημα είναι πρώτα απ' όλα ηθικό καθώς ο κ. Φλαμπουράρης όπως τονίζουν υπήρξε εργολήπτης του Δημοσίου ενώ όταν μεταβίβασε τις μετοχές της εταιρείας δεν δήλωσε το ποσό. Το γεγονός, τονίζουν, ότι η διαδικασία δίδει τη δυνατότητα τροποποιητικής δήλωσης δεν μειώνει τις ευθύνες του υπουργού.


 newsit.gr
 
Top