Κάθε χρόνο στα πλαίσια της στρατιωτικής παρέλασης της Θεσσαλονίκης, γεμίζουν με υπερηφάνεια και εντυπωσιάζουν τους θεατές με τους ελιγμούς τους στον ουρανό της πόλης. Ο λόγος για τα μέλη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "ΖΕΥΣ".
Τα προηγούμενα χρόνια τις επιδείξεις είχαν αναλάβει ο Σμηναγός Μανώλης Καραχάλιος και ο Σμηναγός Σωτήριος Στράλης. Πέρσι ο Σμηναγός Στράλης εκτός από τον εντυπωσιασμό που προκάλεσε με τις μανούβρες του στον αέρα της Θεσσαλονίκης, συγκίνησε και όλη την Ελλάδα με το μήνυμα του. «Χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων, εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά, σηκώστε το κεφάλι ψηλά» είπε.
Φέτος ένας εξίσου καλός πιλότος με τους προηγούμενους, ο Σμηναγός (Ι) Λουκάς Θεοχαρόπουλος, αναμένεται να εντυπωσιάσει τους Θεσσαλονικείς. Ο Σμηναγός εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1998. Το 2004, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ ενώ το 2007 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2008 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1500 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1100 είναι σε αεροσκάφη F-16.
Μάλιστα το "γεράκι" της ελληνικής αεροπορίας συγκαταλέγεται στους καλύτερους "πολεμιστές" του ΝΑΤΟ, αφού κέρδισε το 2ο βραβείο, πίσω από τον επίσης Έλληνα πιλότο υποσμηναγό Χαράλαμπο Νίκου, στα στρατιωτικά γυμνάσια που γίνονταν το 2011 στην Ισπανία μεταξύ αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Ο Λουκάς Θεοχαρόπουλος διακρίθηκε με τον τίτλο του «2ου καλύτερου πολεμιστή».
Ο σμηναγός της πολεμικής αεροπορίας ανήκει στην 343 Μοίρα της Σούδας.
πηγη tromaktiko
 
Top