Παραλίγο θερμό "διπλωματικό" επεισόδιο το Σάββατο μεταξύ στελεχών της Γενικής Γραμματικής Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων παραγόντων της περιφέρειας Αττικής, πάνω σε
ζητήματα διαχείρισης και αντιμετώπισης καταστάσεων που προέκυψαν από την σφοδρή θεομηνία και τις εκτεταμένες φυσικές καταστροφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr το πρόβλημα ανέκυψε όταν ζητήθηκε από την Περιφέρεια ενημέρωση για τις τυπικές προϋποθέσεις ώστε να κηρυχθεί μια περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χωρίς από πλευράς Πολιτικής Προστασίας να υπάρξει επαρκής ή κατανοητή ανταπόκριση, γεγονός που εξόργισε τους φορείς του ερωτήματος.

Τελικά το πρόβλημα διευθετήθηκε μετά από επικοινωνία της Ρένας Δούρου με τον Τόσκα, προκειμένου αφενός να πέσουν οι τόνοι της έντασης αφετέρου να μην χαθεί χρόνος με επικοινωνιακές διελκυστίνδες ή νέα αδιέξοδα.

Μετά ταύτα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες κηρύχθηκαν οι δήμοι Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Χαϊδαρίου, λόγω των καταστροφών που υπέστησαν από την κακοκαιρία.

http://www.bloko.gr/
.
 
Top